0344640035 info@fairwood.nl

Hoe je door mooie materialen je pensioenpot verder kunt opbouwen. Als ondernemers worden we vaak geïnspireerd door klanten en hun ideeën. Daar hebben we inmiddels vele voorbeelden van die leuk zijn om te delen.

Hoe je eigen huis je spaarpot wordt

De klanten waar dit blog over gaat werken als zelfstandig ondernemers. Als hobby richten ze hun huis hip in. Ze hebben goede smaak en samen vullen ze elkaar goed aan in hun keuzes. Het huis waar ze ook enkele jaren wonen hebben ze verkocht in een goede tijd. Op deze manier kunnen ze een extra inkomen genereren voor hun pensioen.

Degene waar ik nu over vertel zijn hier heel bedreven in. Naar schatting wordt dit al hun 7e aankoop van een houten vloer bij ons. Ze zijn namelijk van mening dat een houten vloer de waarde van hun huis vermeerdert.

Visgraat houten vloer, parket vloer visgraat
Visgraat houten vloer

Doelgericht zoeken Visgraat vloer

Deze klanten zitten in het hogere segment, wat ze inmiddels hebben bereikt. Ze hebben dit knap opgebouwd in de loop der jaren en zijn ongeveer 30 jaar geleden in een appartement begonnen. Nu hebben ze een vrijstaande woning gekocht in landelijke omgeving met paar duizend vierkante meter grond. Heel knap gedaan. Ze zitten niet stil en als het project af is speuren ze al rond naar een nieuwe kavel of op te pimpen woning.

Omdat ze beide werken en vaak op pad zijn en heel netjes, ziet de vloer er na enkele jaren nog uit om door een ringetje te halen.

Voordelen vast team van leveranciers

Omdat ze vaak een huis hebben ingericht hebben ze door de jaren heen een vast team van betrouwbare leveranciers om zich heen opgebouwd. Ze weten wie betrouwbaar is en waar ze “value for money” krijgen. Ze doen er alles voor ze kunnen slim inkopen en rijden rustig een uurtje op twee door ons landje om een goede koop te scoren voor huis, tuin of kapschuur. Kortom altijd leuk als ze in de showroom komen om een nieuwe vloer uit te kiezen.

Welke visgraat vloer hebben ze gekozen?

Voor het vrijstaande landhuis is gekozen aan de achterzijde voor een ruime leefkeuken. Daar hebben ze grote tegels neergelegd. Aan de voorzijde van dit huis is de woonkamer ingetekend. De woonkamer is aan de voorzijde 6.8 m breed en ongeveer 4.8 m diep. Eigenlijk een kamer die meer breed is dan lang. Dat komt minder vaak voor, maar wel een leuke uitdaging om juist iets mee te doen.

In hun vorige huizen hadden ze nooit voor visgraat vloer gekozen, omdat hun smaak meer landelijk is dan klassiek . De keuze viel nu op een grote walvisgraat die 80 cm lang is en 16 cm breed. De V punt van deze visgraat is 125 cm breed. Bij een woonkamer van 6.8 m breed komt het patroon dan 5.4x terug in de kamer. Door de grote maat krijgt het een rustig geheel en past het goed in de grote vrijstaande woning. Zo wordt de brede woonkamer optimaal benut. Bij een grote woning is er altijd veel onderhoud. Om ze hiermee te helpen hebben we geadviseerd een oliekleur te kiezen en daarover twee lagen matte lak.

Visgraat houten vloer, parket vloer visgraat, visgraat parket vloer
Visgraat parket vloer, noordpoolwit + matte lak

De grote dubbele openslaande glazen taatsdeuren naar de keuken maken dat je vanuit de keuken en woonkamer een mooi inkijkje hebt van dit prachtige huis.

Ook opzoek naar een mooie visgraat vloer? Bekijk hier de mogelijkheden: