0344640035 info@fairwood.nl

Bijzondere Houtsoorten

Naast Eiken en Grenen Houten vloeren zijn er nog veel meer mooie bijzondere houtsoorten. Deze houtsoorten zijn iets uniek en u haalt hiermee echt iets moois en sjiek in uw ruimte.

 

Bijzondere Houtsoorten Houten vloer

Bijzondere houtsoorten zijn net even anders dan een eiken of grenen houten vloer. Er zijn wel honderden, misschien wel duizenden verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Elke soort is anders zijn leefgebied, weersomstandigheden en soort boom. Zo krijgt iedere soort zijn eigen unieke eigenschappen, kleuren en structuur. Sommige houtsoorten zijn niet bruikbaar als houten vloer, omdat ze bijvoorbeeld te zacht zijn. Maar ook veel houtsoorten die wel te leggen zijn als houten vloer.

Wij hebben een aantal goede houtsoorten gekozen in ons assortiment. Deze zijn hard en hebben een mooie structuur en tekening. U kiest deze bijzondere houtsoorten echt om hun unieke kleur en structuur. Het is hierbij heel zonde om een lichte houtsoort, zoals Maple bijvoorbeeld zwart of donker te kleuren. Wij als echte hout liefhebbers vinden dit heel zonde. Wij vinden het belangrijk om hout in zijn waarde te laten en echt de prachtige tekening en karakter van het hout te laten zien.

 

Donkere houtsoorten

Bij veel bijzondere houtsoorten vindt u donkere warme donkere houtsoorten. Deze groeien veel in Zuid-Amerika. Maar ook noten hout, komt uit het noorden van Amerika. Wij kopen zelf ons hout in en weten precies waar het hout vandaan komt en hebben directe contacten met de lokale zagerijen.

Wij hebben momenteel de houtsoorten:

Maar wij hebben ook altijd nog kleinere hoeveelheden op voorraad in andere houtsoorten.

Noten Houten vloer

Lichte Houtsoorten

Naast de donkere houtsoorten zijn er ook veel lichte houtsoorten. Deze houtsoorten zijn in de basis lichter dan bijvoorbeeld eiken of grenen. Ze hebben een lichte blonde kleur en hebben een rustige tekening.

Bekende houtsoorten die wij verkopen zijn:

Beide zijn hele lichte rustige houtsoorten met een prachtige rustige strakke uitstraling. Deze vloeren werken wij ook altijd af in een lichte kleur. U kunt wel kiezen of u een wat warme of hele lichte witte kleur wilt, met alles hier tussen in.

 

Essen houten parket vloer Fairwood

Afwerking Bijzondere houtsoorten

Naast de keuze voor de houtsoort, moet deze ook nog beschermt worden tegen vuil en vlekken. Er zijn verschillende afwerking mogelijkheden, zoals olie, lak of hardwaxolie. Elke houtsoort leent zicht beter voor een soort afwerking. Zo is het mooier om donkere houtsoorten met hardwaxolie of was af te werken dan met een olie afwerking. Deze wordt vaak te mat. Maar een lichtere houtsoort kan juist weer beter in olie of lak afwerking worden afgewerkt. Dan wordt er vaak juist weer niet gekozen voor een hardwaxolie.

Wij verkopen al veel jaren bijzondere houtsoorten, dus per houtsoort weten wij welke afwerkingen er goed en fijn zijn. Wij leggen u dan de mogelijkheden uit en laten u ook het verschil hier tussen zien. 

Naast de afwerking kunt u ook nog de kleur kiezen. Zo zijn deze houtsoorten in een lichte en donkere/warme variant af te werken. Maar ook hiervoor geldt dat elke houtsoort een ander resultaat geeft. Zo is de uitleg per houtsoort heel specifiek. Maar hier kunnen wij u uitgebreid over vertellen in één van onze showrooms.

In onze webshop kunt u alle actuele bijzondere houtsoorten vinden. Ook is het mogelijk om hier voor uw keuze een vrijblijvende offerte aan te vragen. Dan ontvangt u vast een prijs indicatie per mail. Het is wel altijd goed om de vloer even in onze showroom in Tiel of Rijnsburg te komen bekijken, dan kunnen wij u nog beter de mogelijkheden en houtsoorten laten zien. U bent van harte welkom, zonder afspraak.

Essen houten parket vloer Fairwood
Ipe visgraat houten parket vloer
Uitzoeken houten vloer showroom
Bekijken Houten vloer Fairwood

Bezoek onze showroom in Tiel of Rijnsburg

Bekijk Houten vloerenBezoeken