0344640035 info@fairwood.nl

Eiken Houten vloer

Eiken is de meest gekozen houtsoort om te leggen als Houten vloer, ook bij vloerverwarming. Het is een harde houtsoort en makkelijk te bewerken in vrijwel elke kleur. Eiken Houten vloer is in veel afmetingen beschikbaar en er zijn veel keuzes in aantal noesten.

Bekijk Eiken PlankenBezoek Showroom

Eiken Houten vloer

Eiken is een hele harde houtsoort. Wij verkopen voornamelijk Europees Eiken. Dit Eiken komt uit het midden van Europa. Door het klimaat daar, groeien de bomen langzaam. Hierdoor heeft het hout de tijd om goed te groeien en sterk te worden. Bij eiken planken ziet u de prachtige nerftekening en structuur van het hout. Eiken staat ook bekend om het aantal noesten, zo zijn er heel rustieke kwaliteiten met veel noesten, maar ook hele rustige kwaliteit, met vrijwel geen noesten. 

Elke plank is uniek. Bij elke Eiken plank kunt u het verhaal van deze plank en boom zien. Planken aan de rand van het bos, hebben veel meer wind gevangen en hebben het vaak kouder gehad. Planken meer in het midden van het bos, hebben meer beschut gestaan. Dit kunt u terug zien in elke plank. En dat is echt een mooi aan een echte houten vloer.

 

Houten vloer eiken kopen

Kwaliteiten

Aantal noesten in de plank

Bij een Eiken houten vloer kunt u kiezen uit veel verschillende ‘kwaliteiten’. Hiermee bedoelen wij het aantal noesten. Zo zijn er eiken planken zeer rustiek met veel noesten, maar ook hele rustige planken..

Houten vloer lak afwerking

Visgraat of Hongaarse punt

Kies voor rechte planken, visgraat of Hongaarse punt, of een ander speciaal patroon.

Onze Eiken vloeren leveren wij ook in Visgraat parket of Hongaarse punt. Deze patronen zijn anders dan rechte planken en worden veel gekozen. Hierin zijn ook nog veel mogelijkheden..

Visgraat houten vloer

Leggen Eiken vloer

Zelfstandige Professionele parketleggers die uw vloer kunnen leggen.

Naast de vloer zelf, moet deze natuurlijk ook gelegd worden. Dit kunt u zelf doen, maar wij kunnen u ook in contact brengen met een zelfstandige professionele parketlegger..

Eiken hongaarse punt vloer
Eiken houten vloer Massief
Uitzoeken houten vloer showroom
Houten vloer eiken kopen
Houten vloer Magazijn

Soorten Eiken vloer

 Bij het kopen van een eiken houten vloer komt de vraag of u een massieve vloer of lamelparket / duoplank wilt. Wat is nu het verschil?

Een massieve houten vloer bestaat uit 2 cm dik hout. De hele plank bestaat uit hout. Dit is de meest duurzame houten vloer die er is. De noesten van deze planken zijn vaak open en u ziet het mooie karakter van het hout.

Lamelparket, multiplank of duoplank bestaat uit een toplaag van hout met daaronder een onderlaag. In de onderlagen zit veel kwaliteitsverschil. Zo worden er goedkope onderlagen aangeboden op grenen en plywood. Maar ook duurdere zoals meerlaags berken multiplex. De onderlaag bepaald hoelang de plank goed blijft liggen en verkleind de kans op werking en scheuren. Hierdoor heeft berken multiplex onze voorkeur, eerst werd dit nog veel verkocht in NL. Maar tegenwoordig zijn wij nog één van de enige die deze betere kwaliteit verkopen.

Lamelparket werkt minder dan een massieve plank en wordt daarom veel gekozen om te leggen op vloerverwarming.

Wij hebben beide planken in ons assortiment en kunnen u in onze showroom uitgebreid advies hierover geven.

 

Afwerking & Kleuren

Eiken houten vloeren zijn in Olie of Lak afwerking af te werken. Lak is een hele harde afwerking waar u weinig onderhoud aan heeft. U heeft dan de eerste jaren vrijwel geen omkijken naar de vloer. Olie is een afwerking waar u juist weer makkelijk kunt bijwerken. U kunt kiezen wat het beste bij u past.

Naast de afwerking, zijn wij de enige in Nederland waar u zelf de kleur kunt samenstellen. U kunt kiezen uit één van onze 30 standaard kleuren. Mocht de kleur hier niet tussen zitten dan mengen wij samen wij met u uw eigen unieke kleur. U ontvangt dan gratis een kleurenstaal van ons. Zo kunt u rustig op uw gemak thuis de kleuren bekijken.

Uitzoeken Houten vloer kleuren

Elke houten plank is uniek met zo'n 70 jaar geschiedenis.

Bekijk onze Webshop

Houten vloer webshop Fairwood

Producten & Alle Vloeren

Fairwood Webshop

In onze Webshop vindt u al onze producten, van Houten vloeren, Tafels tot onze producten. Hier kunt u ook offertes voor Houten vloeren aanvragen. 

Eiken Actie vloeren

Aanbiedingen Houten vloeren

Actie Vloeren

Wij hebben een aantal speciale actie vloeren die in de aanbieding zijn. Deze kunt u vinden in onze webshop.

Keuze Eiken vloeren

Er is dus heel veel keuze in Eiken vloer, om u alvast vooruit te helpen hebben wij hier al veel informatie vermeld. Dan kunt u rustig thuis op uw gemak vast alles doorlezen. Bij de aankoop van een Houten vloer raden wij altijd aan om een bezoek te brengen aan een showroom. Een Houten vloer is een grote dure aankoop, waar u veel jaren mee doet. Het is (hopelijk) niet iets dat u elk jaar doet.

Wij helpen u graag uitgebreid in één van onze showrooms om al uw vragen te beantwoorden. Ook ontvangt u dan direct een vrijblijvende offerte voor één of meerdere van onze vloeren. Daarnaast ontvangt u kleurenstalen mee naar huis. Dan kunt u rustig op uw gemak de beste keuze maken.

Bezoek onze showroom

Openingstijden & Adres