0344640035 info@fairwood.nl

Over ons - Fairwood

Uitzoeken houten vloer showroom

Hoe we zijn begonnen

Wij zijn een echt familiebedrijf van de 2e en 3e generatie. 27 jaar geleden op 23 augustus op 1997 is Fairwood opgericht door meneer Hoek senior. Hij is begonnen met de houthandel 45 jaar geleden en vanuit daar is 27 jaar geleden Fairwood gestart. Eerst zijn wij begonnen in een kleine hal met enkele borden. Maar in de tussentijd zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven die Houten vloeren verkopen in Nederland. In al die tijd zijn wij flink uitgebreid en hebben wij een steeds groter pand gekregen. In Tiel zijn wij in 2016 verhuisd naar de overkant van de straat. Daar hebben wij nu een groot pand met een showroom van meer dan 1500m2. Aan de showroom vast zit ons magazijn. Deze bestaat uit 3 grote hallen met een totaal oppervlakte van 10.000m2

In oktober 2022 hebben wij een nieuwe vestiging geopend in Rijnsburg (naast Leiden). In deze vestiging hebben wij een grote showroom van 800 m2 waar al onze houten vloeren en tafels te bekijken zijn. 

Doordat wij veel in eigen beheer doen en ons hout rechtstreeks inkopen bij zagerijen, schaverijen en fabrieken. Weten wij precies wat er speelt op de markt. Door onze grote opslagcapaciteit kunnen wij groot inkopen waardoor onze prijzen laag zijn. Daarnaast kunnen wij door onze eigen werkplaats, de vloeren voor elke klant kant en klaar afwerken in de door hun gekozen kleur. Dit gebeurt met de nieuwste producten en in onze eigen professionele olie en lak straat.

 

Bekijken Houten vloer Fairwood

Waar wij sterk in zijn

Doordat wij al lang in de markt mee draaien, weten wij precies de trends en zijn wij op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wij hebben ons gespecialiseerd in hout, dus u vindt bij ons Houten vloeren in verschillende houtsoorten, afmetingen en soorten planken. Daarnaast verkopen wij ook veel Houten Tafels. Dus voor een massieve tafel bent u bij ons ook aan het juiste adres.

Door onze grote opslag loodsen, kunnen wij groot inkopen. Dit betekent dat wij een scherpe prijs aan u kunnen aanbieden. Maar het heeft ook het voordeel dat u bij ons een Houten vloer kunt kopen die u pas over enkele maanden nodig heeft. Het kan dan kosteloos bij ons in opslag staan totdat u de levering afspreekt. Maar dan weet u wel zeker dat u de prijs van nu heeft.

Als enige in Nederland hebben wij een speciale kleuren menghoek. De kleur van de vloer is ontzettend belangrijk en wij besteden hier veel tijd aan. Wij maken bij uw bezoek kleuren stalen voor u, die u mee naar huis kunt nemen. Kunt u niet kiezen uit één van onze standaard kleuren dan kunnen wij ook de kleur voor u op maat mengen.

 

Gekapte houten bomen

Duurzaamheid

Duurzaamheid vinden wij heel belangrijk. Een houten vloer is één van de duurzaamste vloeren die er zijn. Een natuurlijk product wat ook goed te repareren en te herstellen is. Bij geen één andere vloer is dat mogelijk.

Als het hout 60-70 jaar heeft gegroeid in het bos, gaat de gezondheid van de boom vaak achteruit. De boom wordt dan weggehaald voor nieuw leven en nieuwe bomen. Wist u dat bomen een grote hoeveelheid CO2 in zich opnemen, wat onze luchtkwaliteit zuivert. Zonder bomen kunnen wij hier niet leven. Maar op een gegeven moment moet de boom worden gekapt om ruimte te maken voor nieuw leven. Daarvan worden dan mooie houten planken en meubel gemaakt. Een ontzettend duurzaam product dus, waar geen plastic bij van pas komt.

PVC en laminaat vloeren hebben veel plastics in zich, die een over een lange termijn een schadelijk effect op uw gezondheid. Dat wil natuurlijk niemand, daarom zijn wij ook zo fan van een echte houten vloer.

Ook werken wij met duurzame lijnzaadolie en best mogelijke en duurzaamste parketlijmen. Beter voor onze gezondheid, maar ook het milieu! 

Meer informatie

Leuk dat u hier op onze site bent, maar u bent natuurlijk op zoek naar meer informatie. Hopelijk kunnen wij u hier bij helpen. Mocht het nog niet op deze site staan dan kunt u altijd contact met ons opnemen op: info@fairwood.nl of ons bellen op: Tel. 0344-640035.

 

Houten vloer eiken kopen

Onze Houten Vloeren

Wij hebben veel Houten vloeren in verschillende houtsoorten, zoals eiken, grenen, visgraat en bijzondere houtsoorten..

Parket vloer leggen

Houten vloer Laten leggen

Zwevend of Verlijmen, er zijn verschillende methoden. Onze zelfstandige professionele parketleggers kunnen de vloer dan voor u leggen..

Bekijken Houten vloer Fairwood

Showroom bezoeken

In onze grote showrooms in Tiel en Rijnsburg (naast Leiden) kunt u al onze houten vloeren in grote oppervlakte bekijken. U kunt hier zelfs over heen lopen

Meer informatie over ons

Bekijk onze andere sites met alle informatie, over onze producten; Houten vloeren en Houten Tafels.
Fairwoodwebshop.comFairwood.nl