0344640035 info@fairwood.nl

Grenen Houten vloer

Grenen is een leuke massieve houtsoort voor een lage prijs. U heeft dan een massieve houten vloer voor de dezelfde prijs als een laminaat vloer.

 

Grenen Houten planken

Grenen is een naaldhoutsoort. Wij kopen het Grenen zelf in, in Frankrijk. Bij de kust van Bordeaux zijn vele bossen met grenen hout. Deze gebieden staat onder goed beheer en voor elke boom die wordt gekapt wordt er een nieuwe boom geplant. 

Grenen staat bekend om zijn tekening en noesten. De kleur van grenen hout is altijd geel/rood. Dit zijn typische kenmerken van een grenen houten vloer. Grenen is wel zachter dan een eiken vloer, daarom wordt het veel gebruikt om te leggen in slaapkamers. Maar mocht u het in een woonkamer of keuken willen leggen dan kan dit natuurlijk ook. 

Maar de prijs van Grenen is daarom wel heel interessant. De prijs is vaak vergelijkbaar met een goede laminaat vloer. Zo heeft u een goedkope massieve houten vloer die uw hele leven mee gaat. Veel duurzamer dan een laminaat vloer.

 

Kwaliteit Rustiek

Het Grenen hout dat wij leveren is kwaliteit Rustiek. Dit betekent dat er noesten en kleurverschillen in het hout zitten. U ziet dan het mooie karakter van een grenen houten vloer.

Er wordt vaak ook declasse kwaliteit verkocht, wij adviseren dit nooit te doen. U moet dan zoveel extra hout nemen om hier een goede vloer van te maken. U kunt dan beter een iets duurdere grenen vloer kiezen, want dat bespaart u veel tijd, ergernis en uiteindelijk bent u evenveel geld kwijt.

 

Grenen vloerplanken

Afwerking Grenen vloer

 Grenen leveren wij in 3 verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor een onbehandelde grenen vloer. Deze leveren wij in de breedte 14, 17 of 20 cm breed. De planken zijn 21 mm dik en hebben rondom een v-groef en mes en groef systeem. Hierdoor zijn de planken makkelijk (zelf) te leggen. De onbehandelde planken kunt u na het leggen afwerken met een olie, lak of beits. 

Mocht u direct de vloer belopen na het leggen, dan hebben wij ook verschillende kant en klare grenen vloeren. Deze zijn al voorbewerkt. De planken hoeven dus alleen nog gelegd te worden. U kunt dan na het leggen de vloer direct belopen. In voorbewerkte grenen vloeren hebben wij verschillende opties, zoals bijvoorbeeld een dekkend witte grenen vloer. Deze is behandeld met wel 5 lagen lak! Maar ook warme kleuren zijn mogelijk. 

In onze webshop kunt u alle actuele prijzen zien van onze grenen vloeren. Hier ziet u ook alle mogelijke voorbewerkte kleuren. Ook is het mogelijk om hier voor uw keuze een vrijblijvende offerte aan te vragen. Dan ontvangt u vast een prijs indicatie per mail. Het is wel altijd goed om de vloer even in onze showroom in Tiel of Rijnsburg te komen bekijken, dan zijn er ook geen verassingen achteraf.

Wit grenen vloer
Grenen houten vloer
Grenen vloerplanken
Grenen houten vloer voorbewerkt

Bezoek onze showroom in Tiel of Rijnsburg

Bekijk Houten vloerenBezoeken