0344640035 info@fairwood.nl

Kleuren & Afwerking

Afwerken van houten vloer

Naast de keuze voor de houtsoort, moet de Houten vloer ook afgewerkt worden. Dit betekent dat er een olie of lak afwerking op het hout wordt aangebracht. Deze zorgen ervoor dat het hout beschermt is tegen vuil en vlekken. Zou u de Houten vloer niet afwerken met een olie of een lak, dan is elke druppel water een vlek.

Het is daarom slim om een goede afwerking te kiezen voor uw Houten vloer. Veel gekozen afwerkingen zijn Olie of Lak. Met een olie of lak kunt u kleuring geven aan het hout. Zo bepaald u uiteindelijk hoe de vloer eruit komt te zien. Zo kunt u kiezen voor een lichte white wash kleur, grijze kleur, zwarte kleur of zelfs rode/gele kleuren.

De kleur en afwerking is één van de belangrijkste dingen bij het kopen van een Houten vloer. Wij besteden er daarvoor veel tijd een aandacht aan. In onze showrooms hebben wij een speciale kleur menghoek. Hier zijn wij de enige in Nederland mee. Samen met uw kijken wij naar de kleur die u mooi vindt. Zo kunt u kiezen uit één van onze staand kleuren, maar mocht hier de juiste kleur niet bij zitten. Mengen wij samen met u uw eigen unieke kleur. U ontvangt dan ook gratis kleurenstalen mee naar huis. Zo kunt u rustig op uw gemak de kleuren thuis bekijken.

Mocht u één van deze kleuren los willen kopen dan kan dit in onze webshop: fairwoodwebshop.com

 

Olie afwerking houten vloer

Olie Afwerking

Makkelijk zelf aan te brengen, plaatselijk bij te werken en matte uitstraling.

Olie afwerking is een veel gekozen afwerking voor een houten vloer. De olie trekt in het hout en verzadigd het hout helemaal. Er zit dan olie in de plank en er kan dan niets anders meer intrekken. 

Door op de vloer te leven, slijt de olie uit de planken. Het is dan belangrijk om regelmatig 1 keer per 1-3 jaar, de vloer te behandelen met onderhoudsolie. Zo blijft de laag altijd 100% en hebben vlekken geen kans.

Olie is gemakkelijk zelf aan te brengen met een boenmachine. Maar wij kunnen de planken ook kant en klaar voor u behandelen in onze werkplaats. Dan heeft u geen droogtijden en kunt u na het leggen direct op de vloer lopen.

Visgraat Lak afwerking houten vloer

Lak Afwerking

Weinig onderhoud, keuze mat/satijn of glans en veel kleuren mogelijk

Lak afwerking wordt steeds meer gekozen. Het is tegenwoordig niet meer dat het geel is en glanst. Er zijn nu veel meer kleuren mogelijk (alle olie kleuren) en er zijn hele mooie matte lakken. Bij deze lakken ziet u niet dat er lak op de vloer zit.

Lak is een hele harde bescherming en wordt in 3 lagen op de vloer aangebracht. Het brengt een goede beschermlaag op de vloer aan, waardoor alles op de vloer blijft liggen. Dit trekt er niet in.

Bij lak wordt de vloer meestal na 8 – 15 jaar opnieuw behandeld. U heeft tot die tijd (naast dweilen en stofzuigen) dus geen omkijken naar de vloer. Dat is het grote verschil met olie afwerking.

Kleuren Houten vloer

Deze kleuren zijn onze standaard kleuren op een eiken houten vloer. Dit kan zowel op onze rechte planken, visgraat of Hongaarse punt, worden aangebracht. Mocht de kleur hier nog niet tussen zitten dan kunnen wij ook de kleuren samen met u mengen. Zo maakt u uw eigen unieke kleur.

 Voor advies op een andere houtsoort geven wij u graag advies in onze showrooms. Wij kunnen dan op deze houtsoort mogelijke kleuren laten zien. Wij raden altijd aan om de kleuren in onze showroom te komen bekijken. Er kunnen aan deze foto’s geen rechten worden ontleend.

White wash houten vloer kleur

Olie of Lak

Frozen White

Dit is de meeste witte kleur voor een eiken houten vloer. Mocht u nog witter willen dan kunnen wij de vloer met een beits behandelen. Bij deze witte kleur ziet u nog wel mooi de tekening van het hout.

Clava White white wash eiken vloer

Olie of Lak

Clava white

Deze white wash kleur is een lichte kleur voor het eiken hout. Het geeft een witte gloed aan de planken. Clava white is daardoor een veel gekozen kleur.

Naturel kleur houten vloer

Olie of lak

Pure

Kleur Pure is een hele natuurlijke kleur voor een Houten vloer. Het komt het dichtste bij de natuurlijke kleur van het eiken hout. Deze kleur is gemengd met witte en zand pigmenten.

Bara Sand houten vloer kleur

Olie of Lak

Bara Sand

Deze kleur voor een eiken houten vloer, is een echte zand kleur. Dit geeft de vloer een mooie rustige zachte gloed. Daarnaast is de kleur mooi naturel en licht.

White wash kleur eiken vloer

Olie of lak

Orrin White

Orrin White is een witte kleur en is een veel gekozen lichte natuurlijke kleur. Deze kleur bestaat uit alleen wit pigment.

Witte grijze olie kleur houten vloer

Olie of lak

Noordpoolwit

Noordpoolwit is één van onze meest gekozen kleuren. Deze prachtige kleur met wit en grijze pigmenten geeft de vloer een lichte grijze goed. Maar het is wel een lichte kleur door de witte pigmenten erin.

Grijze kleur eiken vloer

Olie of lak

Avon Ash

Deze grijze kleur voor een eiken vloer heeft een mooie grijze goed. Het geeft het hout een mooie warme uitstraling, zonder dat het een donkere kleur is.

Warme grijze kleur houten vloer

Olie of lak

Warm Grey

Deze warme grijze kleur geeft uw vloer een grijze kleur. De kleur is warm en donkerder van kleur. Door de warme tint komen de nerven en tekening van het hout mooi naar voren.

Intens grijze kleur eiken vloer

Olie of lak

Intensive grey

Zoals de naam al zegt is het een intensieve grijze kleur. De kleur intens grijs. Dus bent u op zoek naar een echte grijze kleur, dan is dit een goede keuze.

Naturel kleur eiken vloer gele kleur

Olie of lak

Basis Naturel

Dit is de basis kleur van de olie kleuren. Hier zitten geen kleur pigmenten in. Net zoals olijfolie en zonnebloemolie is dit een gele basis kleur. De eiken vloer krijgt hier een intense gele warme kleur van.

Licht bruine kleur eiken vloer

Olie of lak

Chapeltown Chestnut

Deze kleur lijkt veel op basis naturel kleur, maar is net wat warmer/bruiner. Dit geeft de eiken vloer een hele warme licht bruine kleur. 

Licht gele kleur houten vloer

Olie of lak

Cain Gorm Gold

Deze kleur is een warme lichte kleur. Het is wat minder geel dan de basis naturel kleur. Maar wel wat warmer dan onze naturel kleuren, zoals orrin white.

Bruine kleur houten vloer

Olie of lak

Beachwood

Deze kleur is een bruine kleur voor een eiken vloer, maar wel met een grijze ondertoon. Bij deze kleur ziet u de mooie nerftekening en structuur van de eiken vloer.

Warme gele kleur eiken vloer

Olie of lak

Autumn

Kleur Autumn is een warme gele kleur, maar wel met een koelere bruine ondertoon. Zo Chapeltown een wat warmer / oranje kleur is, is deze kleur meer naar de bruinere kant.

Misty taupe eiken vloer olie kleur

Olie of lak

Misty taupe

Misty taupe is een echte grijs/bruine kleur. Het is een donkere kleur, maar met een koelere grijze ondertoon. Misty taupe is wat minder oranje dan veel andere bruine kleuren.

Taupe kleur eiken vloer

Olie of lak

Bara Beach

Bara Beach is een warme kleur, maar met een zand ondertoon. Dit noemen wij ook wel onze taupe kleur. Dus prachtig in een rustig interieur waar u een mooie warme basis in wilt met de vloer.

Warme bruine kleur eiken vloer

Olie of lak

Kinguissie copper

Deze bruine kleur is een typisch bekende kleur van het eiken hout. Het geeft de vloer een warme uitstraling. Bij deze kleur ziet u goed de nerven van de vloer en het verhaal achter elke plank.

Donker grijze kleur eiken vloer

Olie of lak

Metal Grey

Metal grey is een donker grijze kleur. Het lijkt veel op een zwarte olie kleur, maar heeft een grijze gloed. Deze kleur past goed in kroeg of een oude boerderij.

Zwarte olie kleur houten vloer

Olie of lak

Bigger Brown

Zwarte kleuren worden steeds populairder. Bij deze kleur ziet u nog wel goed de tekening van het hout erdoorheen. Dit maakt ook dat u minder op de vloer ziet dan een echte zwarte intense kleur.

Rode kleur eiken vloer

Olie of lak

Tulla Tan

Tulla Tan is een intense rode kleur voor een eiken houten vloer. Met deze kleur haalt u echt de warmte in huis. 

Bruine kleur houten vloer

Olie of lak

Warm Colonial

Deze donker bruine kleur, is een combinatie van zwarte en bruine kleuren. Het is intense bruine zwarte kleur.

Bruine eiken vloer kleur

Olie of lak

Balmoral Bronze

Deze kleur is een intense bruine kleur. Het is één van de donkerste bruine kleuren. Bij deze kleur ziet u ook goed de nerftekeningen en structuur in het hout. Elke plank heeft een ander uniek verhaal.

matte lak eiken vloer onzichtbare lak

Alleen in lak

Matte kleurloze lak (skylt)

Deze lak afwerking is een onzichtbare matte afwerking. U ziet bij deze lak de natuurlijke kleur van het eiken hout. Het is daarom één van onze meest gekozen kleuren. 

Lichte gerookte eiken vloer matte lak

Alleen in lak

Licht gerookt + Matte lak

Door het roken komen de natuurlijke kleurverschillen van het hout mooi naar voren. Bij licht gerookt krijgt het hout een lichte bruin/grijze kleur. Daarna wordt deze afgewerkt met een matte onzichtbare lak.

donker gerookte eiken vloer

Alleen in lak

Donker gerookt + Matte lak

Bij donker gerookt is de kleur nog intenser dan bij licht gerookt. U ziet de prachtige donkere natuurlijke tekening van het hout. Hoe donkerder, hoe meer kleurverschil er is tussen de planken. Daarna wordt het afgewerkte met een matte kleurloze lak.

Houten vloer Kant en klaar

In de door u zelf gekozen Afwerking en Kleur

 

In onze eigen werkplaats kunnen wij de houten vloer kant en klaar voor u afwerken. U kiest dan in onze showroom de soort plank, kwaliteit (aantal noesten) en breedte uit. Daarna gaan wij samen met u kijken naar onze kleuren. U kiest dan een aantal kleuren uit, waar u een gratis kleuren staal van ons mee naar huis krijgt. Deze kunt u rustig thuis nog eens bekijken in het ligt van uw woning en bij de meubelen die u heeft.

Als u een kleur heeft uitgekozen gaan wij de vloer voor u pakken in ons magazijn. De vloer wordt dan naar onze werkplaats gebracht. Onze collega’s werken deze dan af in de door u gekozen afwerking (olie of lak) en de kleur die u heeft uitgekozen.

Zo krijgt u de Houten vloer kant en klaar afgeleverd en kan deze na het leggen direct worden belopen. De vloer heeft dan geen droogtijd meer, waardoor u snel weer kunt inrichten. Ideaal toch!

De levertijd voor het afwerken is standaard circa 2 tot 3 weken. Mocht u het sneller nodig hebben dan kunnen wij altijd even overleggen wat er mogelijk is.

Kant en klare houten vloer in eigen kleur
Werkplaats houten vloer

Bekijk onze Houten Vloeren

Bekijk Houten vloerShowroom