0344640035 info@fairwood.nl

Leggen Houten vloer

 

Naast dat u een Houten vloer uit kiest, moet deze natuurlijk ook gelegd worden. Dit kunt u zelf doen aan de hand van onze uitgebreide instructies. Maar wij kunnen ook verzorgen dat de houten vloer bij u wordt gelegd.

 

Wij brengen u graag in contact met één van onze zelfstandige professionele parketleggers.

Leggen Houten Vloer

U kiest uit wat u de mooiste houten vloer vindt en welke past bij uw wensen en budget. Dan moet natuurlijk de vloer ook nog gelegd worden. Er zijn verschillende methoden hoe een houten vloer gelegd kan worden: zwevend leggen of verlijmen. Wat is het verschil?

Het leggen van een houten vloer kunt u zelf doen, zeker bij het zwevend leggen van een vloer. Maar mocht u het liever willen laten leggen door een ervaren parketlegger, dan kan dit ook. Wij werken al jaren samen met een vaste grote groep parketleggers die houten vloeren leggen in heel Nederland. Met sommige werken wij al meer dan 25 jaar samen. Wij brengen u graag in contact met één van deze parketleggers.

 

Eiken houten vloer
Laten leggen houten vloer
Visgraat vloer leggen
leggen Houten vloer
Zwevend leggen vloer

Zwevend leggen

Zwevend leggen is één van de meest gekozen manieren om een houten vloeren te leggen. Deze manier is goedkoop en makkelijk zelf te leggen.

Bij zwevend leggen komt er eerst folie op de bestaande ondergrond. Daarna worden de planken hier los op gelegd. Na het leggen worden spanveren aan de zijkant geplaatst. Hout blijft door de seizoenen werken en deze veren zorgen ervoor dat u hier niets van merkt. U krijgt dan bijvoorbeeld geen kieren tussen de planken, de spanveren houden de planken goed bij elkaar. Met uitgebreide instructies van ons kunt u de vloer zelf leggen. Maar wilt u liever het laten leggen dan kan dit ook.

 

Verlijmen 

De andere veel gekozen manier om een Houten vloer te leggen is om deze te verlijmen. Bij verlijmen wordt de Houten vloer verlijmd aan de ondervloer. De vloer zit dan helemaal vast en kan er niet meer makkelijk uit.

Bij vast verlijmen werkt de vloer het minste, daardoor wordt deze manier vrijwel altijd gekozen bij het leggen op vloerverwarming. Ook visgraat planken en Hongaarse punt worden vrijwel altijd verlijmd.

Ook is verlijmen de stilst mogelijke optie. U hoort dan niet het welbekende klik geluid.

Verlijmen houten vloer

Houten vloer op vloerverwarming

Een Houten vloer kan ook gelegd worden bij vloerverwarming.

Op onze speciale pagina Hout op vloerverwarming, leggen wij alles hierover uit.

Parketlegger of zelf leggen

Bij ons kunt u zelf kiezen of u de vloer zelf legt, door iemand die u kent laat leggen of dat u de vloer wilt laten leggen via ons. U heeft dus de vrijheid om hier zelf voor te kiezen.

Mocht u de vloer zelf willen leggen dan krijgt u van ons uitgebreide instructies. Als u een beetje handig bent dan kunt u een zwevende vloer prima zelf leggen. Dit is niet anders dan het leggen van een laminaat vloer. Kiest u voor verlijmen dan is dit wat moeilijker. Het is dan wel fijn als u handig bent en wat meer ervaren bent.

Ziet u dat niet zitten en wilt u graag de vloer laten leggen dan kan dit ook. Wij werken al jaren samen met een vaste groep van zelfstandige parketleggers. Deze parketleggers zijn echte professionals en leggen al vele jaren houten vloeren. Per project kijken wij welke parketlegger en beste bij u en uw keuze past. Zo hebben wij speciale parketleggers voor zwevend leggen, maar ook parketleggers voor speciale patroon vloeren en ook voor hele grote projecten. Ze komen dan met een aantal tegelijk de vloer leggen. 

Op onze vrijblijvende offertes ziet u een indicatie van de legkosten. U heeft dan al en idee van de kosten. Wij brengen u daarna graag in contact met één van deze ervaren parketleggers.

Wilt u een offerte aanvragen voor een vloer, dan kan dat via onze webshop. U kiest dan de vloer die u wilt, afwerking en hoe u het gelegd wilt hebben. Wij maken dan zo snel mogelijk een passende offerte.

 

Laatste Berichten

In onze Blog houden wij u op de hoogte van alles wat te maken heeft met het kiezen van een Houten vloer. Van de keuze voor de houtsoort, breedtes, soorten vloeren en kleuren. Ook speciale projecten die wij hebben mogen leggen laten wij hier zien. Kortom, u bent op de hoogte van alle ontwikkelingen en mogelijkheden.

Hoe kies je een visgraat parket vloer?

Hoe kies je een visgraat parket vloer?

Visgraat parket vloeren zijn er in vele maten en soorten. Er is tegenwoordig ontzettend veel keuze, maar wat moet u nu kiezen? Wat is een goede keuze voor een visgraat vloer en wat is een duurzame en goed optie voor de toekomst. Een houten vloer is een grote dure...

Zijn Houten vloeren duurzaam?

Zijn Houten vloeren duurzaam?

Er zijn heel veel verschillende soorten vloeren: tegels, pvc, laminaat, maar natuurlijk ook Houten vloeren. Maar hoe duurzaam zijn houten vloeren? En is het een goede duurzame optie om te kiezen? Zeker in vergelijking met een andere soort vloer, zoals PVC? Lees hier...

Hoelang gaat een eikenhouten vloer mee?

Hoelang gaat een eikenhouten vloer mee?

Een vraag die wij vaak in onze showroom krijgen is hoelang een eikenhouten vloer mee gaat. Wat is de levensduur van een eikenhouten vloer. En hoe is dit in vergelijking met andere vloersoorten, zoals PVC, Tegels en Laminaat. Dat is niet eenzijdig te zeggen en ligt aan...

Bekijk onze Houten vloeren

Houten VloerenShowroom Bezoeken