0344640035 info@fairwood.nl

Kan ik een houten vloer combineren met vloerverwarming?

Wij zijn blij dat we dit volmondig met JA kunnen beantwoorden. Het is zeker mogelijk om een houten vloer te combineren met vloerverwarming. Hieronder leggen we uit wat je dan het beste kunt kiezen en waarom verlijming een uitstekende optie is.

Inhoudsopgave:

  1. Stabiele houtsoort en lamelplank
  2. Het belang van verlijmen op vloerverwarming
  3. Persoonlijk advies

Stabiele houtsoort en lamelplank:

Bij het combineren van een houten vloer met vloerverwarming is het essentieel om te kiezen voor een stabiele houtsoort die verkrijgbaar is als lamelplank. Houtsoorten zoals eiken, Maple, Essen, Tatajuba, Noten en andere stabiele varianten zijn zeer geschikt. Lamelplanken bestaan uit een echte massieve toplaag verlijmd op meerlaags berken multiplex. Deze onderlaag is van cruciaal belang, omdat deze beter bestand is tegen temperatuurverschillen en trekspanningen dan lichtere ondervloeren zoals plywood. Lamelplanken met een dikte van 11-16 mm zijn ideaal omdat ze de warmte van de vloerverwarming uitstekend doorlaten.

Het belang van verlijmen op vloerverwarming

Bij het plaatsen van een houten vloer op vloerverwarming is het sterk aanbevolen om de lamelplanken volledig te verlijmen aan de ondervloer. Deze verlijming zorgt voor een optimale warmteoverdracht tussen de vloer en de vloerverwarming. Hierdoor kan de warmte efficiënt door de vloer stromen en wordt het maximale rendement van de vloerverwarming behaald. Een volledig verlijmde vloer is bovendien het meest geluidsarm, waardoor je minimale geluidsoverlast hebt bij het lopen op de vloer. Het gebruik van hoogwaardige parketlijm, zoals de Frencken parketlijm HE330 die voldoet aan de EU-normering, is cruciaal om de vloer stevig te verankeren.

De voordelen van verlijmen:

  1. Optimale warmteoverdracht: De verlijming zorgt ervoor dat de warmte van de vloerverwarming gelijkmatig door de vloer wordt verspreid, wat resulteert in een efficiënte verwarming van de ruimte.
  2. Minimale geluidsoverlast: Een volledig verlijmde vloer is zeer stabiel en maakt vrijwel geen geluid bij belopen, waardoor je een aangename en rustige omgeving creëert.
  3. Geen luchtcirculatie: Verlijming voorkomt luchtcirculatie onder de vloer, wat kan leiden tot energieverlies. Dit draagt bij aan een energiezuinig verwarmingssysteem.
  4. Langere levensduur: Verlijming vermindert de spanning op de houten planken, wat resulteert in een langere levensduur van de vloer.
  5. Esthetische waarde: Verlijmde lamelplanken blijven vlak liggen en vertonen geen naden of kieren, wat de vloer een esthetisch fraaie uitstraling geeft.
Visgraat parket vloer Fairwood
Verourderde Vintage houten vloer Bibury

Persoonlijk advies

Verlijming is de meest ideale installatiemethode voor een houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Het resultaat is een duurzame, geluidsarme en energiezuinige vloer die niet alleen warmte, maar ook sfeer en comfort brengt in je interieur. Bij Fairwood hebben we ruime ervaring in het verlijmen van houten vloeren op vloerverwarming, dus je kunt rekenen op professioneel advies en vakmanschap. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en ontdek de mogelijkheden van een houten vloer op vloerverwarming voor jouw woning.

Meer informatie over houten vloer verlijmen op vloerverwarming? Er is een onafhankelijke stichting die de effecten van vloerverwarming en houten vloeren hebben onderzocht. Hier kunt u altijd alle informatie vinden en informatie opvragen: Vloerverwarming en parket.