0344640035 info@fairwood.nl

Kwaliteiten Eiken vloeren

Eiken vloeren zijn er in verschillende kwaliteiten. Dit zegt niet over de ‘kwaliteit’ van het hout. Want Eiken hout is Eiken hout. Maar het zegt hoeveel noesten en kleurverschillen in een eiken vloer zitten. Wij vertellen u graag hier alles over.

Eiken Houten vloeren

Eiken Houten vloeren zijn de meeste verkochte houtsoort en dat heeft een aantal redenen. In eiken hout zijn er ontzettend veel mogelijkheden, van breed tot smal, van dik tot dun. Daarnaast is eiken hout de makkelijkste houtsoort om te bewerken met een kleur. Geen één andere houtsoort kleurt zo makkelijk als een eiken houten vloer. Hierdoor zijn er met een eiken houten vloer ontelbaar veel mogelijkheden in kleur. Zo kan deze in whitewash, greywash, warm geel, bruin, zwart etc worden afgewerkt. Er zijn wel meer dan 100 mogelijke kleuren te bedenken bij een houten vloer. Bij een houtsoort zoals grenen, noten, essen etc zijn deze keuzes veel beperkter en kunt vaak kiezen uit 5-10 kleuren. Daarom kan iedereen vaak een goede keuze maken bij een eiken houten vloer. 

Ook zijn eiken vloeren hard en goed geschikt om op te lopen en leven. Het betekent niet dat deze daarom niet slijt, dat is afhankelijk aan de houtsoort. Maar eiken is een mooie gemiddeld harde houtsoort en bijvoorbeeld veel harder dan grenen. Wilt u een nog hardere vloer dan komt u uit bij tropische vloeren.

Kwaliteiten eiken vloer

Een ander voordeel van eiken houten vloer is dat er heel veel mogelijkheden zijn in kwaliteit. Hiermee bedoelen wij dus niet de ‘kwaliteit’ van het eiken hout. Want eiken hout is eiken hout en alle eiken houten planken zijn daarin even hard. Maar het gaat hierbij om het aantal noesten en kleurverschillen in het hout. Zo zijn er over het algemeen de volgende keuzes:

  • Zeer rustiek, met veel noesten en kleurverschillen. Rustieke levendige vloer
  • Gemiddeld rustiek, met wat leven maar niet te extreem.
  • Heel rustig met vrijwel geen of enkele kleine noesten

Deze verschillen maakt een eiken vloer totaal anders. U kunt zelf kiezen wat u mooi vindt en wat goed bij de stijl van uw huis of ruimte past.  

Kleuren – Over al deze kwaliteiten kan dezelfde kleur worden aangebracht. De kleur staat dus los van de kwaliteit van het hout. Zo kunt u bij ons eerst kiezen welke soort plank u wilt en dan kunnen wij later kijken naar de kleur.

Rustieke en verouderde eiken vloer

Rustieke verouderde eiken vloer

Vintage planken

Deze rustieke planken hebben noesten en zijn ook nog extra verouderd. De noesten zijn deels gestopt, waardoor het de uitstraling heeft van een massieve houten vloer.

Deze plank kan goed op vloerverwarming gelegd worden.

Eiken vloer AB Rustiek

Gemiddeld aantal noesten

AB Rustiek kwaliteit

Een rustigere kwaliteit is AB Rustiek. Deze kwaliteit heeft een gemiddeld aantal noesten. De noesten zijn gestopt en de planken zijn glad afgewerkt.

Ook deze plank kan goed op vloerverwarming gelegd worden.

Rustige eiken vloer

Rustige Eiken vloer

Kwaliteit Chique of 1Bis

Een andere kwaliteit eiken vloer is kwaliteit chique (kleine noesten) en 1Bis (nagenoeg noestvrij). Deze zijn veel rustigere en hebben een hele strakke uitstraling.

Ook deze plank kan goed op vloerverwarming gelegd worden.

Houten vloer eiken kopen
Visgraat houten vloer keuken
Eiken houten vloer rustig weinig noesten
Verouderde vintage eiken vloer Sandringham
leggen Houten vloer

Leggen

Veel van onze eiken houten vloeren zijn speciaal ontwikkelt om te leggen op vloerverwarming. Zo heeft u het comfort van de vloerverwarming en de mooie natuurlijke uitstraling van een houten vloer.

Wij kunnen ook voor u verzorgen dat de houten vloer wordt gelegd. Mocht u het zelf willen leggen, of een eigen legger hebben dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Alles kan hierin.

Kleuren

Zoals ik al uitlegde, kunnen eiken vloeren heel goed bewerkt worden in allerlei kleuren. Er zijn wel 100 kleuren mogelijk. Maar de meeste mensen zien door de bomen het bos niet meer.

Dus wij hebben een selectie gemaakt van 30 kleuren. Bij deze kleuren kunt u zowel olie of lak afwerking kiezen. Zo is elke plank in uw eigen kleur af te werken. 

Zit de kleur hier nog niet tussen, dan mengen wij deze helemaal voor u op kleur. U ontvangt bij uw bezoek proefplanken mee naar huis. Zo kunt u rustig thuis op uw gemak de kleuren bekijken. 

Proefstalen voor geoliede houten vloer

Laatste berichten

In onze Blog houden wij u op de hoogte van alles wat te maken heeft met het kiezen van een Houten vloer. Van de keuze voor de houtsoort, breedtes, soorten vloeren en kleuren. Ook speciale projecten die wij hebben mogen leggen laten wij hier zien. Kortom, u bent op de hoogte van alle ontwikkelingen en mogelijkheden.

Hoe behandel je een eikenhouten vloer?

Hoe behandel je een eikenhouten vloer?

Een eiken houten vloer is in eerste instantie onbehandeld. Door de eiken houten vloer te behandelen bescherm je deze tegen vuil en vlekken. Behandel je de vloer niet dan krijg je van alle vloeistoffen een vlek. Dat is natuurlijk zonde. Maar er zijn veel verschillende...

Wat doe je onder een houten vloer?

Wat doe je onder een houten vloer?

Als u een houten vloer gaat leggen dan is het belangrijk om te kijken wat u onder de houten vloer legt. Niet elke ondervloer is geschikt en het is ook afhankelijk van de legmethode wat u onder de vloer legt. Lees hier meer over de soorten ondervloer voor onder een...

Hoe vaak eiken vloer dweilen?

Hoe vaak eiken vloer dweilen?

De vraag die wij vaak van klanten krijgen is of je een houten vloer kunt dweilen? Ja een houten vloer moet je zelfs dweilen. Door het lopen en gebruik van een vloer, wordt deze vies. Vieze schoenen van buiten, vuil van eten etc. Het is dan heel fijn om deze schoon te...

Bezoek onze showroom

Bekijk Houten vloerenBezoeken