0344640035 info@fairwood.nl

Als een nieuwe houten vloer zwevend wil leggen is het fijn als de ondervloer geluiddempend is en van goede kwaliteit. Je haalt je ondervloer er niet even makkelijk onderuit om te verwisselen voor een andere.

Ook hebben veel appartementen een eis van 10db geluidsreductie, een eis die gesteld wordt door de Vereniging van eigenaren (VVE).

Maar welke ondervloer moet u dan kiezen voor onder uw houten vloer?

Inhoudsopgave:

Testen bij wetenschappelijk instituut

Niet iedere ondervloer krijgt zo maar een 10 Db certificaat. Bij een erkend wetenschappelijk instituut zoals TÜV in Duitsland worden de testen verricht. Dit bedrijf test al meer dan 100 jaar diverse materialen. Ze geven een 10 Db keurmerk af als de ondervloer het geluid met minimaal  10 dB ΔLlin reduceert. In combinatie met lamelplanken en klikvisgraat van 12-16 mm dik is de Heat foil ondervloer. Deze testen worden regelmatig herhaald.

Als een houten vloer wordt verlijmd, zijn de combinaties te veel om te testen. Immers er zijn veel merken parket lijm en allemaal veel soorten lijm. De combinaties zijn eindeloos en hierdoor kan er geen sluitend testrapport voor worden afgegeven.

Bij losse combinaties zoals een type vloer met een ondervloer kan dit wel. Daarom ontvangt u alleen bij een zwevende ondervloer een 10db geluidsreductie met bijbehorend certificaat.

Heatfolio ondervloer VVE geluidsnormen Fairwood houten vloer 10 db
Eiken houten vloer zonder noesten 10 db ondervloer

Heat foil ondervloer – technische eigenschappen

Heat Foil is een hele fijne dunne ondervloer folie die een 10db geluid reducerende ondervloer. De heat foil folie is 1.2 mm dik. Het heeft 300kPa druksterkte en is een hoogwaardig isolatiefolie om warmteverlies te verminderen en energie efficiëntie te verbeteren. De 300 kPa druksterkte geeft ook aan dat de folie bestand is tegen zware belasting.

De folie Heeft een weerstandswaarde van 0,014 Rm-waarde, dit is een lage thermische weerstand. Hierdoor effectief bij isoleren van warmte. Warmteverlies bij vloerverwarming wordt zo geminimaliseerd.

De folie is daarom perfect te gebruiken bij vloerverwarming en vloerkoeling.

De folie is contact en loopgeluiddempend en vochtwerend >100 m. Het is een uitstekende keuze voor het verbeteren van de energie-efficiëntie voor een comfortabele leefomgeving.

Rijdende rechter

Als bewoners in een appartementencomplex deze eis van 10 Db geluidsreductie hebben vastgelegd dan moet je je hieraan houden. Je kunt geluk hebben dat er een werkend stel onder je woont die nooit thuis is. Maar als ze verhuizen en er komt iemand te wonen die gevoelig is voor geluid dan moeten alles meubels eruit en je vloer. Daar moet je niet aan denken.  

Dat alles om een andere ondervloer met 10 Db eis te gaan leggen.

Leginstructie Heat Foil ondervloer

Om de heat foil te leggen hebben wij een aantal handige tips:

  • Rol de banen naast elkaar uit.
  • Bij het aanbrengen van een volgende baan, de schutfolie van de overlap verwijderen en de banen aan elkaar plakken. Heat foil haaks op de legrichting van de vloerdelen leggen.
  • De folie is eenvoudig met een schaar op maat te knippen.
  • Stukken die je afknipt zijn in een andere kamer weer te gebruiken. Verlies is hierdoor nagenoeg nihil.
  • Vraag bij aankoop van deze vloer om het certificaat en bewaar dit in de map bij de spullen van je woning.

Hierbij geldt zeker voorkomen is beter dan genezen   

De heat foil verkopen wij in onze showroom. Maar kunt u ook online bij ons kopen -> Heat foil kopen