0344640035 info@fairwood.nl

Houten vloeren stralen een onmiskenbare charme en karakter uit, waardoor ze een onbetwiste keuze zijn ten opzichte van andere vloersoorten op de markt. Of je nu in een oud of nieuw huis woont, er is altijd wel een houten vloer die perfect bij jouw stijl past. Hoewel de initiële kosten wellicht wat hoger liggen dan bij andere opties, biedt een houten vloer voordelen die op de lange termijn kostenbesparend zijn.

In deze blog hebben wij 4 voordelen voor het kopen van een houten vloer.

1. Duurzaamheid en Tijdloze Elegantie:
Houten vloeren zijn duurzaam en bestand tegen dagelijkse slijtage. Met harde houtsoorten zoals Eiken, Maple, Noten en Essen krijg je een vloer die zijn schoonheid behoudt, zelfs na jaren van intensief gebruik. Daarnaast stralen echte houten vloeren een natuurlijke warmte uit, vooral in de koude maanden, waardoor je huis een gezellige en uitnodigende sfeer krijgt.

2. Gemakkelijk Onderhoud:
Een van de grote voordelen van houten vloeren is het gemak van onderhoud. Gelakte vloeren zijn bestand tegen intensief familiegebruik, morsen en huisdieren. Voor wie weinig zin heeft in onderhoud, is een lakafwerking ideaal. Matte harde lakken zorgen voor een natuurlijke uitstraling, en op een mat oppervlak is stof minder zichtbaar dan op een glanzende vloer. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen met een geschikte reiniger houdt de vloer in topconditie.

3. Groot Onderhoud voor Olievloeren:
Voor geoliede vloeren geldt dat na 1 à 2 jaar intensief gebruik een grondige reiniging en nieuwe olielaag nodig is. Goed onderhoud verlengt de levensduur van de vloer aanzienlijk. Het grote onderhoud voor olievloeren biedt de mogelijkheid om kleine beschadigingen te herstellen, waardoor je vloer er weer als nieuw uitziet.

4. Milieuvriendelijk en Allergievrij:
Houten vloeren zijn milieuvriendelijk doordat ze CO2 opnemen. Daarnaast zijn ze hygiënisch en ideaal voor mensen met allergieën, omdat ze geen huisstofmijt vasthouden zoals tapijten dat wel doen. Hierdoor creëren ze een gezondere leefomgeving.

Overweeg je een houten vloer? Bij ons vind je een uitgebreide selectie hoogwaardige parketvloeren die perfect aansluiten bij jouw behoeften en stijl. Bezoek onze showroom om de diverse mogelijkheden te ontdekken en ervaar zelf de tijdloze elegantie van een houten vloer. Met onze deskundige begeleiding maken wij van jouw huis een warme, stijlvolle thuisbasis.

Ervaar de natuurlijke schoonheid van hout in jouw huis – kies voor een houten vloer die niet alleen stijlvol is, maar ook een leven lang meegaat.

Verouderde Bibury houten vloer
Verouderde houten vloer
Voordelen kopen van houten vloer
Voordelen houten vloer