0344640035 info@fairwood.nl

Inhoudsopgave

– Inleiding

– Voordelen van een verlijmde houten vloer

– Kosten van een verlijmde houten vloer

– Conclusie

Verlijmde houten vloer

Als u een houten vloer uitkiest zijn er verschillende manieren hoe deze gelegd kan worden, zwevend en verlijmen. Maar wat zijn nu de voordelen van verlijmde houten vloer? Wat is precies verlijmen? Het is precies wat het klinkt – een houten vloer die aan de ondervloer is gelijmd. En waarom zou iemand kiezen voor een verlijmde houten vloer in plaats van een zwevende houten vloer? Nou, ten eerste is het duurzamer en gaat het langer mee. Bovendien is het supergemakkelijk te onderhouden en schoon te houden. En laten we niet vergeten hoe hygiënisch het is. Perfect voor mensen met allergieën of huisdieren.

Bezoek onze showroom, wij laten je graag  de voordelen van een verlijmde houten vloer zien en beantwoorden al je vragen.

7 Voordelen van een verlijmde houten vloer

Overweeg je een houten vloer voor je huis of kantoorruimte? Zo ja, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij leggen je hier uit waarom je zal kiezen voor het verlijmen van een houten vloer.  

Duurzaam

Ten eerste is een houten vloer duurzaam en heeft het een lange levensduur. Houten vloeren staan bekend om hun tijdloze uitstraling, wat ze populair maakt bij veel mensen. Met de juiste verzorging en onderhoud, zoals regelmatig stofzuiden en dweilen, kan een parketvloer gemakkelijk tientallen jaren meegaan.

Gemakkelijk te onderhouden

Ten tweede zijn verlijmde houten vloeren zeer eenvoudig te onderhouden. In tegenstelling tot andere soorten vloerbedekking die speciale chemicaliën en apparatuur vereisen, is het schoonmaken van een parket vloer zo eenvoudig als vegen en dweilen met mild zeepwater. Bovendien worden houten vloeren mooier naarmate ze ouder worden, waardoor ze karakter en warmte aan je ruimte toevoegen.

Ten derde is een houten vloer hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Op parket vloeren hoopt geen stof op en zijn hypoallergeen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor mensen met allergieën.

Verlijmde houten vloer op vloerverwarming

Ten vierde zijn verlijmde houten vloeren perfect voor mensen die van een warme en comfortabele leef- of werkruimte houden. Ze zijn geschikt voor vloerverwarmingssystemen omdat ze warmte effectief overdragen, wat ze een gezellige en comfortabele keuze maakt.

Stilste vloer

Ten vijfde verminderen verlijmde parket vloeren het geluidsniveau, waardoor je ruimte stiller en vrediger wordt. In tegenstelling tot andere harde vloeropties zoals tegels hebben houten vloeren een natuurlijk vermogen om geluid te absorberen, waardoor ze perfect zijn voor appartementen, kantoorruimtes en andere lawaaierige omgevingen.

Ten zesde zijn houten vloeren milieuvriendelijk en duurzaam. Hout is een natuurlijke, hernieuwbare grondstof die het milieu niet schaadt. Het kiezen van een houten vloer betekent dat je een duurzame en milieuvriendelijke vloeroptie voor je ruimte kiest.

Ten slotte zijn verlijmde parket vloeren veelzijdig en gemakkelijk aan te passen aan jouw stijl en voorkeur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen en formaten, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om uit te kiezen.

Bezoek onze showroom om zelf te ervaren welke voordelen deze vloer biedt en bekijk ons uitgebreide assortiment houten vloeren.

Kosten van een verlijmde houten vloer

Net als bij elke investering is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die gepaard gaan voor het verlijmen van een houten vloer. De aanschafkosten zijn afhankelijk van het type en de kwaliteit van het gekozen hout. De installatiekosten kunnen ook variëren, afhankelijk van de complexiteit van de klus en of je al dan niet een professional inhuurt.

Gelukkig zijn de onderhoudskosten voor een parket vloer relatief laag in vergelijking met andere soorten vloerbedekking. Bovendien worden de lange termijn kosten vaak gecompenseerd door de duurzaamheid en levensduur van een verlijmde houten vloer. Onthoud dat investeren in een houten vloer een investering is in de schoonheid en duurzaamheid van je huis.

Conclusie

Om samen te vatten, biedt een verlijmde houten vloer duurzaamheid, eenvoudig onderhoud, hygiëne, geschiktheid voor vloerverwarming, geluidsisolatie, milieuvriendelijkheid en veelzijdigheid. Bezoek onze showroom om zelf de voordelen te zien en een weloverwogen beslissing te nemen.

Alvast een idee van al onze houten vloeren:

Verouderde eiken houten vloer Lavenham Fairwood
Houten vloer magazijn