0344640035 info@fairwood.nl

Als trotse bezitter van een gezellig huis waarin het hele gezin intensief gebruikmaakt van de vloer, begrijpt u ongetwijfeld het belang van een duurzame en onderhoudsvriendelijke vloer. Een houten vloer is een uitstekende keuze, en een geoliede houten vloer in het bijzonder biedt vele voordelen. In dit blogartikel zullen we de voordelen van een geoliede houten vloer verkennen en waarom het een geweldige optie is voor een druk gezin en intensief gebruik.

Voordeel 1: Natuurlijke uitstraling geoliede vloer

Een van de grootste voordelen van een geoliede houten vloer is de natuurlijke uitstraling die het aan uw huis geeft. Het geoliede oppervlak brengt de warmte en schoonheid van het hout naar voren, waardoor een tijdloze en elegante sfeer ontstaat. Of u nu kiest voor een eikenhouten vloer of een ander soort hout, de geoliede afwerking zal de natuurlijke kenmerken en kleurschakeringen van het hout benadrukken. Daarnaast heeft een geoliede houten vloer een matte uitstraling en glimt deze niet.

Voordeel 2: Duurzaamheid en bescherming bij olie afwerking

Door uw houten vloer te oliën, wordt een beschermende laag gecreëerd die het hout beschermt tegen slijtage, vocht en vlekken. De olie dringt diep in het hout door en versterkt de structuur, waardoor de vloer duurzamer wordt en beter bestand is tegen dagelijkse slijtage. Dit is vooral belangrijk in een gezin met kinderen en huisdieren, waar de vloer vaak wordt blootgesteld aan intensief gebruik.

Voordeel 3: Gemakkelijk onderhoud

Een geoliede houten vloer vereist regelmatig onderhoud, maar het goede nieuws is dat het onderhoud eenvoudig is. Het enige wat u hoeft te doen is regelmatig de vloer vegen of stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Daarnaast moet u de vloer periodiek opnieuw oliën om de beschermende laag te vernieuwen. Dit is een eenvoudig proces dat u zelf kunt uitvoeren of waarvoor u de hulp van een professional kunt inschakelen. Met het juiste onderhoud zal uw geoliede houten vloer vele jaren meegaan en zijn prachtige uitstraling behouden.

Eiken houten vloer zonder noesten
Verouderde eiken houten vloer Lavenham Fairwood

Voordeel 4: Veel keuze in kleuren

Een geoliede houten vloer biedt u de mogelijkheid om uw interieur naar wens aan te passen. U kunt kiezen uit verschillende olietinten, variërend van licht tot donker, om de gewenste kleur en uitstraling te creëren. Daarnaast kunnen geoliede vloeren zowel in moderne als klassieke interieurs goed tot hun recht komen. U kunt dus volop experimenteren met verschillende stijlen en uw vloer perfect laten aansluiten bij de rest van uw inferieuren uw persoonlijke smaak. Bij Fairwood kunt u kiezen uit één van onze 30 standaard kleuren. Mocht de kleur hier tussen zitten dan mengen wij samen met u de juiste kleur. In onze showroom hebben wij een speciale kleuren menghoek. Hier mengen wij samen met u uw eigen unieke kleur. U ontvangt van ons dan gratis kleurenstalen mee naar huis om de kleur rustig uit te kiezen.

Voordeel 5: Verbeterde luchtkwaliteit

Een geoliede houten vloer is een uitstekende keuze voor gezinnen met mensen die gevoelig zijn voor allergieën of astma. In tegenstelling tot vloeren die bedekt zijn met tapijt of andere materialen, trekt een geoliede houten vloer geen stof, pollen of huisstofmijt aan. Hierdoor blijft de luchtkwaliteit in uw huis beter en kunnen allergische reacties worden verminderd. De olie die wij gebruiken is een duurzame lijnzaad olie, die geen oplosmiddelen bevat. Hierdoor is deze duurzaam en natuurlijk en heeft u geen slechte stoffen in huis. Zeker voor kinderen of huisdieren die direct op de vloer spelen en liggen, is deze olie een goede keuze.

Voordeel 6: Milieuvriendelijk

Als u geeft om het milieu, zult u blij zijn te weten dat een geoliede houten vloer een duurzame keuze is. Hout is een hernieuwbare bron en door te kiezen voor een geoliede afwerking, minimaliseert u het gebruik van schadelijke chemicaliën die vaak worden aangetroffen in andere soorten vloerafwerkingen. Bovendien kan een geoliede vloer aan het einde van zijn levensduur worden gerecycled of worden afgebroken zonder schadelijke resten achter te laten. De olie die wij gebruiken is daarnaast dus ook lijnzaadolie die geen oplosmiddelen bevat. In tegenstelling van andere oliën die worden gebruikt. Veel merken olie bevatten nog wel oplosmiddelen, moeten altijd in 2 lagen worden aangebracht en geven schadelijke vluchtige stoffen aan de lucht af. Maar onze Fairwood Bio-Olie dus niet. 1 laag is voldoende om aan te brengen en alle olie blijft in het hout achter.

Voordeel 7: Warm en comfortabel

Een houten vloer heeft van nature de eigenschap warmte vast te houden, wat vooral in de wintermaanden erg prettig is. Met een geoliede houten vloer krijgt u niet alleen de warmte van het hout, maar ook de comfortabele uitstraling die uw huis gezellig maakt. Het is een uitnodigende ondergrond waarop uw kinderen kunnen spelen en waarop u en uw gezin comfortabel kunnen ontspannen.

Met al deze voordelen is het geen verrassing dat een geoliede houten vloer een populaire keuze is voor gezinnen met een druk huishouden. De natuurlijke schoonheid, duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en flexibiliteit in design maken het een aantrekkelijke optie voor iedereen die op zoek is naar een vloer die zowel praktisch als stijlvol is.

Als u geïnteresseerd bent in het bekijken van geoliede houten vloeren, nodigen wij u graag uit om een bezoek te brengen aan onze showroom. Ons deskundige team staat voor u klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte houten vloer die past bij uw levensstijl en behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de prachtige wereld van geoliede houten vloeren!

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen de voordelen van een geoliede houten vloer beter te begrijpen. Als u nog vragen heeft of meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder!