0344640035 info@fairwood.nl

In deze blog gaan wij uitgebreid in op de houtsoort Grenen. Grenen is een houtsoort die al jaren gebruikt wordt om te leggen als houten vloer. Waarom zou je nu juist kiezen voor grenen en niet voor een andere houtsoort? Om al een tipje van de sluier te geven, het is de meest duurzame houten vloer die er is. En dé goedkoopste houten vloer. Maar dit vertellen wij in deze blog nog verder, waarom dit zo is. We gaan dieper in op de diverse aspecten van deze houten vloer. Van de unieke kwaliteit van Rustiek tot een uitleg van noesten, ontdek alles wat u moet weten over onze grenen vloerdelen die starten vanaf 21,50/m2. Deze betaalbare vloer biedt niet alleen kwaliteit, maar ook talloze opties om uw ruimte te personaliseren.

Inhoudsopgave:

Waar komt het grenen vandaan?

het grenen hout dat wij verkopen komt uit Frankrijk, in de streek onder bordeaux. Het is dus echt frans grenen. Ik ben hier zelf geweest om de bossen en schaverij te bekijken. Dit gebied heeft kilometers lange gebieden met grenen bomen. Deze bomen groeien snel. Hierdoor zijn ze goedkoop, maar wel wat zachter dan bijvoorbeeld eiken. Dit hoeft geen probleem te zijn, als u het voor de juiste doeleinde gebruikt en ook de juiste verwachting hierbij heeft.

Wij hebben al tientallen jaren rechtstreeks contact met de schaverij. Deze zagen de bomen en zagen deze om naar planken. Ook leveren ze onze kant en klare gekleurde grenen vloeren, hier kom ik later nog op terug. Wij weten dus precies waar de grenen planken vandaan komen en hoe de kwaliteit is. Zo hebben wij niet te maken met dure tussenpersonen. Het kan ook zelfs zo zijn dat als u ergens een grenen houten vloer koopt, dat deze eerst bij ons in Tiel is geweest.

Duurzame houten vloer

Grenen is een hele duurzame houtsoort de planken groeien onder goede omstandigheden en hebben een PEFC keurmerk. Dit keurmerk zegt dat het hele proces van planten tot planken schaven onder goede en duurzame omstandigheden. Zo weet u dat u een goed product koopt. Door het te combineren met onze lijnzaadolie zonder oplosmiddelen en de groene ondervloer platen, heeft u een hele duurzame vloer.

Grenen vloerplanken
Grenen houten vloer voorbewerkt

Kwaliteit Grenen vloer: Rustiek

Veel klanten denken bij kwaliteit aan hardheid of de kwaliteit van de plank. Maar dit is al de houtsoort die u kiest. Een houtsoort zoals grenen heeft bepaalde eigenschappen en een houtsoort zoals eiken ook. Dit hoort bij die houtsoort en wij hebben hier zelf geen invloed op. In de houtwereld bedoelen wij met kwaliteit dus de hoeveelheid noesten.

Maar wat zijn noesten? Noesten zijn de stukken in het hout waar de takken hebben gezeten. Dit ziet u terug in de plank en heeft een tekening in het hout. Veel houtsoorten zijn gesorteerd op kwaliteit, dus op de hoeveelheid noesten, scheuren en tekeningen. Grenen leveren wij in de kwaliteit Rustiek. Dit betekent dat er noesten en scheuren in het hout zitten. Maar wel gemiddeld. Dus een kwaliteit zoals Declasse verkopen wij niet. Het is dus een mooie combinatie van rustieke planken met noesten. Deze noesten zijn veelal dicht, maar er zitten ook enkele open noesten in de planken.

Breedtes en Kleuropties: Personaliseer uw Ruimte:

Onze grenen vloeren zijn nog onbehandeld. Dit betekent dat ze nog behandeld moeten worden met olie, lak of hardwaxolie. Anders zijn deze niet beschermt tegen vocht en vuil. Bij de afwerking kunt u ook de kleur kiezen. Grenen kan afgewerkt worden met witte tot gele kleuren. Andere kleuren zijn minder mooi en kunnen een vlekkerig effect geven. In onze showroom kunnen wij u alle mogelijkheden laten zien. Ook leggen wij u dan het verschil uit tussen de verschillende afwerking, zodat u een goede keuze kunt maken.

Kiest u liever voor gemak? Dan hebben wij ook kant en klare grenen vloeren. Deze vloeren liggen kant en klaar in een kleur bij ons op voorraad. Zoals onze dekkend witte grenen vloer, grenen wit geolied, of wat warmere en grijze tinten. Hierbij is het wel mogelijk om te kiezen voor een donkere kleur omdat deze vloeren verschillende bewerkingen hebben gehad die alleen professioneel aan te brengen zijn.

Grenen houten vloer Fairwood
Rustieke en gespijkerde grenen vloer

Legmogelijkheden: Zwevend of Verlijmd:

Bij het kiezen van uw grenen vloer is de legmethode essentieel. Bij zwevend wordt de vloer gelegd op een folie. Tussen de muur en vloer worden spanveren geplaatst zodat de grenen vloer door de seizoenen kan blijven werken. Grenen is een houtsoort wat wat meer werkt, dus de spanveren zijn onmisbaar. Een andere optie is om de grenen vloer te spijkeren, dit is alleen mogelijk als een houten onderlaag heeft. De vloer wordt dan gelegd op folie, waarnaar u de planken blind kunt vernagelen. Er worden dan spijkers of nagels in de mes en groef van de planken geslagen. Hierdoor zitten de planken vast aan de houten onderlaag. De laatste optie is om de grenen vloer te verlijmen. De vloer wordt dan eerst gelegd op een spaanplaat vloer. De vloer wordt vol verlijmd en kan dus geen kant meer op.

Zelf Leggen of Professioneel Grenen vloer Leggen:

Overweegt u zelf uw grenen vloer te leggen, of geeft u de voorkeur aan professionele installatie? Als u de vloer zelf wilt leggen dan is zwevend de makkelijkste optie. Na het leggen kunt u de planken dan zelf behandelen met de olie of lak. Voor deze werkwijze hebben wij uitgebreide instructies. Wilt u de vloer liever laten leggen dan kan dit ook. Wij brengen u dan graag in contact met één van onze zelfstandige parketleggers. Wij leggen al jaren houten vloeren voor ons, dus kennen onze vloeren door én door.

Wilt u de grenen houten vloer bekijken?

Kom dan vrijblijvend naar onze showroom in Tiel of Rijnsburg (naast Noordwijk). Hier hebben wij een grote showroom met alle onze vloeren, waaronder grenen. Ook kunnen wij dan samen met u kijken naar de mogelijke kleuren en afwerkingen en ontvangt u een gratis kleurenstaal mee naar huis, die u mag houden. Tijdens uw bezoek beantwoorden natuurlijk al uw vragen en ontvangt u direct ook een vrijblijvende prijsopgave inclusief ondervloer, afwerking en de kosten voor het leggen van de grenen vloer. Zo bent u direct op de hoogte van de kosten van de grenen vloer. Mocht u al graag een offerte willen ontvangen, dan kan dit via onze webshop: Offerte aanvragen grenen vloer.

Voor een bezoek aan onze showroom hoeft u geen afspraak te maken en kunt u zo bij ons binnen lopen. Wij zijn van dinsdag t/m zaterdag geopend. Ook kunt u ons altijd mailen: info@fairwood.nl of bellen: Tel. 0344-640035, met al uw vragen.

Prijzen & Offerte of Koop direct grenen planken

Voor de actuele prijzen en maten kunt u kijken op onze hoofdwebsite: fairwoodwebshop.com. Hier vindt u de actuele prijzen en mogelijkheden. Ook is het mogelijk hier alvast geheel vrijblijvende een offerte aan te vragen. Ook is het mogelijk om direct deze vloer online te kopen, dit kan in onze online shop.

Bekijken Houten vloer Fairwood
Groot onderhoud van geoliede houten vloer Fairwood