0344640035 info@fairwood.nl

Fairwood onderhoudt al geruime tijd contact met een vast team van ervaren parketleggers, echte professionals die bedreven zijn in het leggen van diverse soorten houten vloeren. Ze beschikken over hoogwaardig gereedschap en houden hun kennis up-to-date door regelmatig bijscholingen te volgen, waardoor ze op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en inzichten. Maar gaat dat in zijn werk en hoe kom ik in contact met een vakbekwame en ervaren parketlegger?

Inhoudsopgave

  1. Stappen voor een nieuwe houten vloer
  2. Houten vloer laten leggen?
  3. Levering en leggen houten vloer

Stappen om nieuwe Houten vloer te kopen

  1. Stuur een aanvraag via e-mail of telefonisch als je een idee hebt van het type houten vloer dat je wilt. Meestal ontvang je dezelfde werkdag al een antwoord.
  2. Bezoek onze showroom in Tiel of Rijnsburg, vlakbij Leiden, voor vrijblijvend advies. Daar ontvang je ook direct een vrijblijvende offerte en een staaltje van de gekozen kleur/vloer.
  3. In de offerte staan de indicatieve legkosten van de vloer vermeld.

Houten vloer laten leggen?

Omdat elke woning uniek is, komen parketleggers in allerlei verschillende huizen: van oude woningen die al honderd jaar staan tot net opgeleverde huizen. Ze kunnen te maken krijgen met verschillende soorten ondervloeren, zoals houten planken in oude huizen en zandcementdekvloeren in nieuwere uitbouwen. Ook drempels en hoogteverschillen vormen vaak uitdagingen die ze tegenkomen. Neem contact met ons op, en we zorgen ervoor dat je in contact komt met een geschikte parketlegger die de vloer van je keuze bij Fairwood kan leggen. We proberen daarbij iemand te vinden die beschikbaar is in de gewenste periode en het liefst ook in de buurt woont.

Wij sturen de gekozen informatie naar de parketlegger, zodat hij al weet hoeveel vierkante meter vloer hij moet leggen en hoeveel tijd hij hiervoor moet inplannen. Vervolgens stuurt hij een vrijblijvende offerte per mail naar jou. Wanneer je telefonisch contact met hem opneemt, zal hij vragen stellen over de bouwperiode van de woning en welk type ondervloer er aanwezig is. Bij twijfel komt hij vaak van tevoren langs om de situatie te bekijken en te bepalen welke materialen nodig zijn, zoals drempels, plinten, het juiste type ondervloer, voorstrijk en lijm.

Het komt vaak voor dat hij deze informatie ook naar ons terugstuurt. We verwerken de informatie in de offerte/bestelling en sturen jou een opgave van de legkosten en de materialen van Fairwood, zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent.

Visgraat parket vloer Fairwood
Houten vloeren en tafel rijnsburg

Levering en Leggen Houten vloer

Om effici├źnt te kunnen werken en onnodige kilometers te voorkomen, is het fijn als alle materialen aanwezig zijn op de locatie waar de parketlegger aan de slag gaat. Fairwood heeft vaak alle vloeren en materialen op voorraad liggen in Tiel, waardoor de legger niet onnodig hoeft te rijden.

Voordat hij begint met het leggen van de houten vloer, bespreekt hij met jou waar de vloer het beste kan acclimatiseren in de woning en hoe de levering zal plaatsvinden. Indien nodig zal hij een deur inkorten, een deurmat plaatsen of een oude vloer verwijderen om de nieuwe vloer correct te kunnen leggen. Samen bepalen jullie de datum waarop hij aan de slag gaat.

Als het om wat voor reden dan ook niet haalbaar is om op de afgesproken datum te starten, laat hem dat dan tijdig weten. De parketleggers zijn zelfstandig en een gemiste dag betekent voor hen een verlies aan inkomsten.

Nadat de vloer enkele dagen tot een week heeft geacclimatiseerd in de ruimte, komt de parketlegger om de vloer te leggen. Soms werkt hij alleen, soms met een team. Hij heeft van tevoren aangegeven hoeveel dagen hij nodig heeft om het werk te voltooien. Het is prettig als je tijdens de eerste uren van het leggen aanwezig bent, zodat hij kan vragen of er nog specifieke wensen zijn en waar hij rekening mee moet houden bij het leggen van de vloer.

Nadat het werk is afgerond, geeft hij advies over het juiste onderhoud van de vloer in de eerste periode.

TIP: Als er werkzaamheden in de woning plaatsvinden, dek dan de nieuwe vloer af met rollen multicover en verwijder deze direct wanneer de werkzaamheden zijn voltooid.

Mocht je na het leggen van de vloer nog vragen hebben, kun je altijd contact opnemen met de parketlegger of met ons.

Ook opzoek naar een nieuwe houten vloer die u wilt laten leggen? Bekijk dan hier al onze houten vloeren: