0344640035 info@fairwood.nl

Vaak zijn mensen opzoek naar een echt oude houten vloer. Het liefst een houten vloer die al 100 jaar in een kasteel heeft gelegen of in een oude boerderij. Soms worden deze door bedrijven aangeboden als een houtenvloer uit een kasteel in Frankrijk. Echter worden deze vloeren niet uit de kastelen gehaald. Deze blijven gewoon liggen in het kasteel😉

Als je op marktplaats zoekt heb je echt kans om z’n vloer op de kop te tikken. Bijvoorbeeld een vloer uit een oude boerderij of kroeg. Echter zijn dit massieve houten vloeren. Deze zijn niet geschikt om op vloerverwarming te leggen. Voor een houten vloer in combinatie met vloerverwarming is het raadzaam om een duoplank of lamelplank te kopen.

Wij leggen je graag in deze blog meer uit over deze oude houten vloeren

Zijn er dan ‘’nieuwe’’ houten vloeren die er oud uitzien en die wel op vloerverwarming kunnen?

Wij hebben een aantal jaren terug samen een leverancier een plank ontwikkeld die er mooi oud uitziet, maar waarvan je niet kunt zien dat dit door een machine is gedaan. Deze vloer noemen wij de Vintage vloer. De planken zijn 22 cm breed. Ook hebben wij een visgraat laten maken in de Vintage style. Deze heeft een afmeting van 12,5cm x 60cm. De vintage vloeren zijn gemaakt van een multiplex onderlaag met een eiken houten toplaag. Hierdoor zijn ze geschikt voor vloerverwarming en koeling.

Een nieuwe houten vloer een mooie vergrijsde kleur geven

Wij krijgen de vloerdelen verouderd binnen. In onze werkplaats maken wij deze vloeren op kleur. Dit wordt vaak gedaan door het hout eerst te beitsen, te logen of te roken. Hierdoor krijgt het hout een mooie vergrijzing. Daarna worden onze speciaal ontwikkelde kleur-olies op de planken aangebracht. Zo ontstaan de kleuren Bibury, Lavenham en nog veel meer.

De Bibury afwerking is de meest verkochten afwerking. Hierin hebben wij de afgelopen 10 jaar vrachtwagens vol van verkocht!:)

Verouderde eiken houten vloer Lavenham Fairwood
Verouderde Vintage houten vloer Lavenham
Verourderde Vintage houten vloer Bibury
Verouderde vintage Houten vloer Bibury

In wat voor woning leg je een verouderde houten vloer?

De Vintage vloeren staan heel mooi in een oude boerderij of een huis met een landelijke inrichting, maar deze vloeren worden ook veel toegepast in nieuwbouw woningen. Zelf vindt ik de Vintage visgraat vloer heel mooi staan in een stoere loft! De combinatie van de Vintage visgraat vloer met staal en leer is een top combinatie!

Nieuwsgierig geworden naar onze vintage vloeren en de mogelijkheden?