0344640035 info@fairwood.nl

Verhuizen naar een nieuwe woning betekent vaak dat je flink moet investeren in de badkamer, keuken en vloeren. Maar wat kost nu een houten vloer? Is een houten vloer duur? Of valt wel mee en zijn de kosten vergelijkbaar met een PVC of laminaat vloer? Lees onze blog over wat een gemiddelde houten vloer kost, per m2 en inclusief leggen.

Kosten houten vloer

Welke houten vloer kies je?

Het avontuur begint met het verkennen van je eigen wensen en smaak. Wat vind je mooi? Door inspiratie op te doen via Pinterest of woonbladen kun je een beeld vormen van de vloer die jou aanspreekt. Vervolgens kun je per e-mail een aanvraag doen om te informeren of deze vloer binnen jouw budget past. Binnen slechts 1 à 2 werkdagen ontvang je bij ons, Fairwood, vaak al een vrijblijvende offerte in je mailbox.

Als je meer opties wilt verkennen, kun je ook onze actie vloeren bekijken op onze site. Dit zijn speciale goedkope houten vloeren die wij al leveren vanaf: € 21,50/m2 (prijs juni 2023).

Wat is het budget voor houten vloer?

Nu komt het moment om je budget zo goed mogelijk te benutten. Er zijn veel verschillende keuzes om te maken. Zo zijn visgraat planken altijd duurder voor het leggen dan rechte planken. Ook zit er veel verschil in houtsoorten. Vaak kun je altijd houten vloeren kopen vanaf circa €25,00 tot wel €150,00 per m2. Allemaal afhankelijk van welke houten vloer je mooi vindt en wat voor je voorkeur is. Grenen massieve planken zijn bijvoorbeeld populair voor slaapkamers, evenals onze eiken budget vloer. Dit zijn goedkopere alternatieven. Maar andere houten vloeren zoals eiken in brede planken met weinig noesten, zijn vaak een stuk hoger in prijs. Ook visgraat, Hongaarse punt of andere patroon vloeren kosten meer en zijn duurder dan rechte planken.

Afwerking houten vloer prijs

De prijs van de afwerking voor een houten vloer is ook verschillend in prijs. Een olie afwerking is goedkoper dan een lak afwerking. Olie wordt namelijk in 1 laag aangebracht en lak in 3 lagen. Dit is meer werk en materiaalkosten, vandaar dat lak duurder is. Door de juiste combinatie te maken met je budget kun je bijvoorbeeld boven kiezen voor een vloer met olie afwerking, zodat je meer budget overhoud voor beneden, waar je jouw droomvloer kunt kiezen met een duurzame lak afwerking.

Nadat je een offerte hebt ontvangen, is het verstandig om naar de showroom te gaan en te kijken of de vloer die is aangeboden ook daadwerkelijk aan jouw wensen voldoet. Online is het moeilijk te vergelijken en te zien wat de verschillen tussen de verschillende planken zijn. Bespreek de mogelijkheden met een medewerker, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken uit verschillende opties.

Hoge kwaliteit voor lage prijs: Houten vloeren bij Fairwood

Bij Fairwood, gevestigd in Tiel en Rijnsburg/Katwijk, profiteer je van verschillende voordelen. Dankzij grootschalige inkoop kunnen we scherpe prijzen bieden, waarvan jij als klant kunt profiteren. Daarnaast beschikt Fairwood over een enorme opslagloods, waar je de gekozen vloer kunt laten reserveren. Deze kan daar blijven totdat jouw woning gereed is, zonder dat er extra opslagkosten worden gerekend. Mocht de oplevering onverhoopt vertraagd zijn, dan hoef je je geen zorgen te maken over de houten vloer. Uiterlijk 4 weken voor de levering kun je de gekozen kleur en olie of lak afwerking doorgeven, zodat Fairwood deze in hun werkplaats kan aanbrengen.

Kortom wat kost een houten vloeren

De prijzen variëren afhankelijk van het type vloer. Zo is een massief grenen vloer van 14 cm breed verkrijgbaar vanaf € 21,50/m2 incl. btw, terwijl een budget eiken lamelplank van 15 cm verkrijgbaar is vanaf € 33,50/m2 incl. btw (prijzen juni 2023). Het is altijd verstandig om de actuele prijzen op te vragen, aangezien de aanvoer sterk kan variëren. Dit kan via onze site bij de door u gekozen kleur, of bekijk alle actuele prijzen van de houten vloeren.

Het is wel belangrijk om te kijken naar de overige kosten van een houten vloer. Naast de planken heb je natuurlijk ook nog ondervloer, folie of parketlijm, afwerking dus en nog plinten nodig. Ook is het leggen extra, maar zelf leggen van de vloer kan natuurlijk ook. Zo stel je zelf samen helemaal je eigen vloer en voorkeuren samen en daarbij hangt natuurlijk een prijs kaartje. Voor het zwevend leggen van een houten vloer betaal je zo rond de €15,00/m2 en voor het verlijmen vanaf: €25,00/m2. Maar voor visgraat en hongaarse punt nog meer.

Vraag altijd totale offerte aan

Om goed prijzen te kunnen vergelijken tussen verschillende bedrijven is het altijd belangrijk om een totale offerte aan te vragen. Zo weet je precies wat een houten vloer bij elk bedrijf kost. Geheel vrijblijvend natuurlijk. Zo heeft u de totale prijs inclusief ondervloer, transport, plinten en leggen. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken. Op de prijs van het hout wordt vaak gestunt, maar dan moet je wel verplicht een dure ondervloer kopen. Zo betaal je uiteindelijk nog veel meer geld en ben je duurder uit. Dus kijk altijd naar het totaal. En vergeet natuurlijk niet de kwaliteit in je vergelijking. De ene plank kan er hetzelfde uitzien, maar heeft een totale andere levensduur, onderlaag of toplaag. Waardoor je na een paar jaar al een nieuwe houten vloer moet kopen.

Ga op avontuur in de wereld van houten vloeren en ontdek de mogelijkheden binnen jouw budget. Fairwood staat klaar om je eerlijke offertes, goede service en opslagvoordelen te bieden. Zo weet je bij ons direct bij uw bezoek, wat een houten vloer kost. Bezoek onze showroom in Tiel of Rijnsburg, gemeente Katwijk/Noordwijk. Wij vinden kwaliteit heel belangrijk en door onze grote inkoop, kunnen wij een hoge kwaliteit aanbieden voor ongeveer dezelfde prijs als ‘slechtere’ planken bij een concurrent. Zo koop je dus een veel betere houten vloer voor dezelfde prijs, maar wel betere kwaliteit! U bent van harte welkom om een keer bij ons binnen te lopen. Benieuwd naar onze actuele prijzen van onze houten vloeren, wat houten vloeren nu kosten? Bekijk dan onze hoofdsite: Fairwoodwebshop.com, via onderstaande knop.