0344640035 info@fairwood.nl

Welke ondervloer moet je kiezen onder je houten vloer. Er zijn heel veel verschillende ondervloer beschikbaar. Kijk maar eens bij de Karwei of Gamma. Hier hebben ze schappen vol met verschillende varianten. Maar welke is geschikt!

Welke ondervloer kopen?

Wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste ondervloer is dat je kiest voor kwaliteit. Vaak wordt er op een ondervloer beknibbeld. Je ziet het immers toch niet als de vloer gelegd is. Echter is het wel van belang om het loopgeluid goed te reduceren. Als je de verkeerde ondervloer kiest en je krijgt iemand op visite met hoge hakken dan kan dit een storend effect geven. Het geeft dan veel geluid en ergenis. Dat is natuurlijk heel erg zonde en vervelend.

Ondergrond

Het kiezen van een ondervloer hangt samen met de ondergrond waarop de vloer gelegd gaat worden. Zo word er vaak bij een houtenbalken laag gekozen voor groene ondervloerplaatjes. Deze zijn stijf en vlakken de vloer goed uit.

Ondervloer plaat 7 mm houten vloer Fairwood

Geluidsnormen en eisen van VVE

Het kan ook zijn dat er vanuit een Vve eisen worden gesteld aan de ondervloer, denk hierbij aan een 10db certificaat die kan worden gevraagd. Je wilt immers niet dat de onderburen last hebben van het lopen.

Verder zijn er ook veel ondervloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming. Deze zijn vaak heel dun, maar hebben wel een goed dempend effect.

Heatfolio ondervloer VVE geluidsnormen Fairwood houten vloer

Voor welke ondervloer kiest Fairwood?

Bij Fairwood zijn wij fan van folie ondervloeren, wij verkopen één van de beste ondervloer onder ons eigen merk. Deze ondervloer is maar 2,8 mm. dik en is van een zware kwaliteit. Op en rol zit 10m2 en een rol weegt 25 kg. Een heavy one! Waarom kiest Fairwood voor een folie ondervloer en niet voor platen? Doordat de folie maar 2,8 mm. dik is komt de vloer niet veel hoger te liggen. Bij groene platen kom je al snel uit op minimaal 7 mm. Verder is de Fairwood thermo sillence geschikt om een houten vloer te leggen op vloerverwarming en de groene platen zijn dat niet. De Fairwood thermo sillence kan op de meeste ondergronden gelegd worden en is hiermee dus een alleskunner.

Wat deze folie nog meer onderscheid is dat hij gemaakt is van herwinbare grondstoffen en dat deze ondervloer te recyclen is. Verder kun je de folie hergebruiken bij een nieuwe vloer.

Thermo Silence ondervloer houten vloer

Waar moet ik opletten bij het kopen van een ondervloer bij een houten vloer?

  • Kijk goed voor welke ondergrond de ondervloer geschikt is.
  • Is de ondervloer geschikt in combinatie met een houten vloer.
  • Is er vloerverwarming aanwezig kijk dan of de ondervloer geschikt is voor vloerverwarming.
  • Heeft de ondervloer de juiste certificaten voor de VVE.
  • Een kwalitatieve ondervloer is prijzig, maar geeft meer woongenot.
  • Uit vul vermogen van de ondervloer, bij eventuele ongelijkheden in de ondergrond.

Opzoek naar een nieuwe houten vloer, kom vrijblijvend langs in onze showroom in Tiel of Rijnsburg/Leiden. Dit kan zonder afspraak, u kunt zo bij ons binnen lopen. U kunt altijd even rustig rondkijken en mocht u uitgebreid geholpen willen worden dan kan dit ook.