0344640035 info@fairwood.nl

Bij het kiezen van de juiste vloerafwerking is het essentieel om het verschil te begrijpen tussen een gelakte en geoliede houten vloer. Beide afwerkingen hebben hun eigen voordelen en het is belangrijk om te weten welke het beste past bij uw specifieke behoeften. In dit artikel zullen we het verschil tussen een gelakte en geoliede houten vloer verkennen. Zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Gelakte houten vloer: Duurzaamheid en glansgraad

Een gelakte houten vloer wordt afgewerkt met een transparante laklaag die het hout beschermt en een matte, satijn of glanzende afwerking geeft. Deze afwerking biedt enkele unieke voordelen die belangrijk kunnen zijn voor uw gezin.

Duurzaamheid:

Een gelakte houten vloer is zeer duurzaam en kan goed bestand zijn tegen dagelijkse slijtage, krassen en vlekken. De laklaag vormt een beschermende barrière op het oppervlak van het hout. Waardoor het beter bestand is tegen de uitdagingen van een druk huishouden. Hierdoor heeft u 10-15 jaar geen omkijken naar de vloer en hoeft u deze alleen te stofzuigen en te dweilen.

Eenvoudig onderhoud:

Een gelakte houten vloer is relatief eenvoudig te onderhouden. Het oppervlak kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een zachte bezem, stofzuiger of vochtige doek. De lak beschermt het hout tegen vocht en vlekken, waardoor u zich minder zorgen hoeft te maken over morsen of vlekken veroorzaakt door kinderen of huisdieren. De laklaag sluit het hout helemaal af, hierdoor kan er niets meer in het hout trekken en blijft alles op de plank liggen.

Glanzende of matte uitstraling:

Bij een gelakte houten vloer heeft u keuze voor de glansgraad. Nu tegenwoordig wordt veel gekozen voor een matte uitstraling. Het voordeel van lak is, dat u kunt kiezen; mat kan, maar ook satijn of glanzend. Zo kunt u kiezen wat het beste bij uw interieur en smaak past.

Proefstalen voor geoliede houten vloer
Houten visgraat vloer

Geoliede houten vloer: Natuurlijke uitstraling en onderhoudsgemak

Een geoliede houten vloer daarentegen, wordt behandeld met natuurlijke oliën die diep in het hout doordringen en het beschermen. Deze afwerking biedt ook unieke voordelen die van belang kunnen zijn voor uw gezin.

Natuurlijke uitstraling:

Een geoliede houten vloer behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout. De olie brengt de warmte en schoonheid van het hout naar voren en benadrukt de natuurlijke kenmerken en kleurschakeringen. Het resultaat is een vloer met een tijdloze en rustieke uitstraling die perfect past bij de gezelligheid van uw huis en het intensieve gebruik ervan.

Gemakkelijk onderhoud:

Een geoliede houten vloer vereist regelmatig onderhoud, maar het goede nieuws is dat het onderhoud eenvoudig is. U kunt de vloer regelmatig vegen of stofzuigen om vuil en stof te verwijderen. Daarnaast is het belangrijk om de vloer periodiek opnieuw te oliën om de beschermende laag te vernieuwen. Dit proces kan zelf worden uitgevoerd of met de hulp van een professional. Met het juiste onderhoud behoudt uw geoliede houten vloer zijn prachtige uitstraling en duurzaamheid.

Lokale reparaties:

Een ander voordeel van een geoliede houten vloer is dat lokale reparaties mogelijk zijn. Als er krassen of beschadigingen optreden op een gelakte vloer, moet vaak de hele vloer opnieuw worden gelakt. Bij een geoliede vloer kunt u echter specifieke beschadigde gebieden aanpakken door de olie lokaal aan te brengen en het hout te herstellen. Dit maakt het gemakkelijker om kleine schade te repareren zonder de hele vloer te hoeven behandelen.

Bij het maken van een keuze tussen een gelakte en geoliede houten vloer is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke behoeften en voorkeuren. Als duurzaamheid en onderhoudsvrij belangrijk voor u zijn, kan een gelakte vloer de beste keuze zijn. Als u echter op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling, gemakkelijk onderhoud en de mogelijkheid voor lokale reparaties. Dan is een geoliede vloer misschien meer geschikt.

In onze showroom bieden wij een breed scala aan gelakte en geoliede houten vloeren. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer die past bij uw levensstijl.