0344640035 info@fairwood.nl

Als gezin is het kiezen van de juiste vloer een belangrijke beslissing. U wilt een vloer die niet alleen mooi en duurzaam is, maar ook praktisch en gemakkelijk te onderhouden. In deze blog werpen we een diepgaande blik op PVC-vloeren en traditionele houten vloeren, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken die past bij uw gezinssituatie en levensstijl.

Keuze voor PVC Vloeren

Laten we beginnen met PVC-vloeren. PVC-vloeren hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze zijn gemaakt van een synthetisch materiaal dat bestand is tegen slijtage en vocht, waardoor ze geschikt zijn voor drukke huishoudens met kinderen. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en texturen, waardoor u de mogelijkheid heeft om de perfecte vloer te kiezen die past bij uw interieur.

Een groot voordeel van PVC is dat ze compatibel zijn met vloerverwarming. Door de goede warmtegeleiding kunnen PVC-vloeren de warmte gelijkmatig verspreiden, wat zorgt voor een comfortabele en energiezuinige verwarming van uw huis. Dit is vooral gunstig tijdens de koude wintermaanden, wanneer u en uw gezin behoefte hebben aan een warme en gezellige omgeving.

Onderhoud PVC vloeren

Wat betreft het onderhoud zijn PVC-vloeren over het algemeen gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn bestand tegen vlekken en kunnen eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek of een milde reiniger. PVC-vloeren hebben ook de eigenschap dat ze weinig tot geen onderhoud nodig hebben, waardoor ze een praktische keuze zijn voor gezinnen met een drukke levensstijl.

PVC vloeren hebben wel nadelen. Ze zijn schadelijker voor het milieu en uw gezondheid. Leer hier meer over: PVC of Houten vloer, keuze voor milieu en uw gezondheid.

Eiken houten vloer zonder noesten
Houten vloer, kwaliteit 1Bis
PVC houten vloer visgraat
PVC-vloer

Keuze voor houten vloer

Aan de andere kant hebben traditionele houten vloeren hun eigen unieke voordelen. Houten vloeren hebben een natuurlijke schoonheid en warmte die moeilijk te evenaren is. Ze stralen een tijdloze elegantie uit en kunnen de uitstraling van uw interieur aanzienlijk verbeteren. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, kleuren en afwerkingen, waardoor u een vloer kunt kiezen die perfect past bij uw persoonlijke smaak en stijl.

Een belangrijk voordeel van houten vloeren is dat ze de neiging hebben om met de jaren mooier te worden. Ze ontwikkelen een natuurlijke patina en karakter naarmate ze ouder worden, wat bijdraagt ​​aan hun charme en authenticiteit. Bovendien kunnen houten vloeren worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om eventuele krassen of slijtage te verwijderen, waardoor ze een langdurige investering zijn.

Onderhoud houten vloer

Het onderhoud van houten vloeren vraagt echter iets meer aandacht dan PVC-vloeren. Het is afhankelijk van uw keuze voor afwerking. Bij een geoliede houten parket vloer moet u de vloer regelmatig opnieuw behandelen. Maar als u kiest voor onze harde onderhoudsvrije lak. Heeft u hetzelfde onderhoud als een PVC vloer en heeft u 10-15 jaar geen omkijken naar de houten vloer.

Voor het normale onderhoud van een houten vloer is het belangrijk deze regelmatig te stofzuigen of te vegen om stof, vuil en zand te verwijderen. Het reinigen van houten vloeren kan het beste gebeuren met een licht vochtige mop of doek. Overmatig vocht moet worden vermeden, aangezien hout gevoelig is voor water en kan uitzetten of kromtrekken als het te nat wordt. Gebruik bij het schoonmaken van uw houten vloer altijd milde reinigingsmiddelen die speciaal zijn ontworpen voor houten oppervlakken en die horen bij uw afwerking (olie, lak of hardwaxolie).

Een ander aspect van het onderhoud van houten vloeren is het beschermen tegen krassen en deuken. Plaats viltjes onder meubelpoten om krassen te voorkomen wanneer ze worden verplaatst. Gebruik ook voorzichtigheid bij het verplaatsen van zware voorwerpen over de vloer om permanente schade te voorkomen.

Kortom, PVC vloer of Houten vloer?

Hoewel houten vloeren bij lak hetzelfde onderhoud hebben als PVC-vloeren, bieden ze daarnaast nog meer voordelen. Ze stralen een natuurlijke warmte en schoonheid uit die uw huis een gezellige en uitnodigende sfeer geeft. Bovendien kunnen houten vloeren, met het juiste onderhoud, tientallen jaren meegaan, waardoor ze een duurzame en waardevolle investering zijn.