0344640035 info@fairwood.nl

Een verouderde houten vloer, ook wel vintage genoemd, is niet zomaar een vloer. Deze vloer verteld een verhaal. Laten we dieper ingaan op de redenen waarom steeds meer mensen vallen voor de deze vintage verouderde houten vloeren.

Inhoudsopgave:

Rustieke vloerplanken

Bij deze verouderde parket vloer valt de rustieke kwaliteit op, met deels open noesten die een authentiek en natuurlijk karakter toevoegen aan elke plank. Het is alsof de tijd zijn eigen sporen heeft achtergelaten op het hout, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat. Daarbij zijn de planken handmatig verouderd. Dit zorgt voor een heel natuurlijke effect.

Verouderde Bibury houten vloer
Verouderde eiken houten vloer

Kleuren & afwerking verouderde vloer

Met onze vintage verouderde houten vloeren kun je kiezen uit meer dan 30 kleuren, waardoor je de vloer kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en de stijl van je huis. Wil je de kleur in het echt zien? Geen probleem! Wij bieden gratis kleurstalen aan, zodat je de perfecte match kunt vinden voor jouw interieur.

Wij kunnen de vloer afwerken met een olie of een lak afwerking. Beide zijn matte afwerkingen, maar bij lak brengen wij 2 extra beschermingslagen aan waardoor u 10-15 jaar geen omkijken naar de vloer heeft (bij normaal gebruik). Het is dan niet nodig, zoals bij een olie vloer om deze om de 2 á 3 jaar opnieuw te behandelen. Mocht dat u voorkeur wel hebben, dan kan dit natuurlijk ook. Deze olie afwerking brengen wij ook nog heel veel op deze planken aan.

Olie afwerking houten vloer houten tafel
Geoliede houten vloer

Legmethode vintage vloer

Wat betreft de legmethode heb je bij ons de vrijheid om te kiezen tussen zwevend of verlijmd leggen. Deze flexibiliteit maakt het gemakkelijk om de vloer aan te passen aan de specifieke eisen van jouw ruimte. Of je nu gaat voor het zwevende gevoel of de stevigheid van verlijmd leggen, onze vintage verouderde houten vloeren passen zich aan jouw behoeften aan. Bij zwevend wordt de vloer gelegd op folie, waarna er tussen de muur en de vloer parketveren worden geplaatst. Zo kan het hout blijven werken, zonder dat u dit merkt. U krijgt dan geen kieren tussen de planken. Bij verlijmen wordt de vloer vol verlijmd aan de ondervloer. Deze manier passen wij veel toe bij vloerverwarming.

Daarnaast bieden wij ook een complete service. Als je hulp nodig hebt bij het leggen van de vloer, brengen wij je graag in contact met ervaren zelfstandige parketleggers. Zo ben je verzekerd van vakmanschap en een uitstekende installatie van je nieuwe vintage vloer. Mocht u liever de vloer zelf willen leggen dan kan dit ook. U ontvangt dan uitgebreide instructies van ons.

Of je nu houdt van de natuurlijke uitstraling van rustiek hout met noesten, de vrijheid om je kleur te kiezen, de flexibiliteit in legmethoden of de geruststelling van deskundige installatie, onze vintage verouderde houten vloeren bieden het allemaal. Een tijdloze keuze voor een tijdloos huis.

Bezoek onze showroom en bekijk deze houten vloer

Het begint allemaal met een bezoek aan onze showroom in Tiel of Rijnsburg (Noordwijk), waar je niet alleen onze vloeren kunt bewonderen maar ook persoonlijk advies kunt krijgen over hoe je jouw huis kunt laten stralen met de warme charme van vintage verouderde houten vloeren. In onze showroom hebben wij grote vlakken van deze verouderde vloer liggen. Hier kunt u zelf overheen lopen. Ook kunt u hierdoor een goede voorstelling maken van hoe de vloer er in uw woning uit komt te zien.

Lees meer over deze verouderde vloer op:

Verouderde vintage eiken vloer Sandringham
Vintage verouderde eiken planken