0344640035 info@fairwood.nl

De charme van een verouderde houten vintage visgraat vloer is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook zeer functioneel. Deze vloer wordt zelfs fraaier naarmate hij intensiever gebruikt wordt. Klinkt als de ideale keuze, en dat is het zeker, dankzij zijn diverse positieve eigenschappen.

Inhoudsopgave:

  1. Verouderde visgraat parket vloer
  2. Echte Authenticiteit
  3. Verkrijgbaar is vele kleuren
  4. Kies voor verouderde planken en visgraat

Verouderde visgraat parket vloer

Wat ons bijzonder aanspreekt:
Deze vloer in vintage eiken visgraatpatroon is gemaakt van lamelplanken met een berken multiplex onderlaag en een toplaag van 4 mm massief eiken. De totale dikte bedraagt 15 mm. Deze vloer is perfect geschikt om te combineren met vloerverwarming. De afmetingen van de plankjes zijn 12,5 cm breed bij 60 cm lang. De rustieke kwaliteit van het eiken, met zowel grotere als kleinere noesten, zorgt voor een robuuste uitstraling. Niet alle noesten zijn opgevuld. De zijkanten van de plankjes zijn verouderd en de bovenzijde is licht ruw geschaafd. En zelfs als er iets op de vloer valt – zoals we vaak zeggen, gebeurt dat nu eenmaal – zal een extra putje nauwelijks opvallen bij deze vloer. Sterker nog, na verloop van tijd wordt deze visgraatvloer alleen maar mooier.

Visgraat parket vloer verouderd
Houten vloer eiken kopen

Echte authenticiteit

Hout is zo prachtig dat het vaak wordt geïmiteerd met plastic PVC-vloeren of tegels. Daarbij wordt een fotoprint gebruikt die zich herhaalt in het patroon van de vloer. Als je echter kiest voor een echte houten vloer, wil je dat ook laten zien. Bij de vintage visgraatvloer is geen enkel plankje hetzelfde qua tekening, waardoor elke plank in je vloer een uniek karakter heeft. Nog een groot voordeel van echt hout is dat je na verloop van tijd de vloer kunt schuren en een nieuwe kleur of afwerking kunt geven. (Dit is niet mogelijk met tegels en PVC-vloeren.)

Verkrijgbaar in een scala aan natuurlijke tinten:

We hebben de onbewerkte vintage visgraatvloer op voorraad. In onze werkplaats in Tiel kunnen we de plankjes bewerken voordat we ze leveren, zodat ze de door jou gewenste kleur en afwerking hebben. We brengen de plankjes vaak in een rookruimte, waardoor de natuurlijke kleurvariaties in de vloer nog verder worden geaccentueerd. Roken verbetert echter niet de bescherming tegen vuil en vlekken. Daarom worden alle plankjes na het roken geolied in de gewenste kleur. Als alternatief kunnen we ze afwerken met overlakbare olie met pigment, gevolgd door twee lagen ultramatte lak. Na deze behandeling zijn ze geschikt voor intensief gebruik en gemakkelijk te onderhouden.

Speelse combinatiemogelijkheden:

Stalen deuren zijn verkrijgbaar in talloze prachtige kleurschakeringen. Echter, een slank, ovaal Deens tafelblad voegt verfijning toe aan de stoere uitstraling van de vloer. De verschillende matte muurverven van Farrow and Ball, in jouw favoriete kleur, harmoniëren prachtig met deze robuuste visgraatvloer. Vergeet ook de plinten niet: kies voor extra hoge MDF-plinten en verf ze in een bijpassende half glanzende kleur. Hier is nog een leuke tip: gebruik dezelfde basisverfkleur voor je muren en plafond.

Kies voor verouderde planken en visgraat

Je kunt ook een interessante combinatie maken door de vintage verouderde planken van 22 cm breed toe te voegen. Bijvoorbeeld, leg het visgraatpatroon in de woonkamer en bovenverdieping en gebruik de bredere planken van 22 cm voor de gehele woning. Dezelfde kleur en afwerking zorgen voor een harmonieus geheel. Als je advies en creatieve ideeën nodig hebt, staan we klaar om met je mee te denken.

In onze showroom hebben wij veel voorbeelden van deze vloeren. Mocht u toch al liever eerst wat meer informatie willen dan kunt u dit vinden in onze webshop. Hier vindt u alle actuele informatie en prijzen: