0344640035 info@fairwood.nl

Als u op zoek bent naar een duurzame en stijlvolle afwerking voor uw houten vloer, dan is een lak afwerking wellicht de ideale keuze. Een lakafwerking biedt niet alleen bescherming voor uw vloer, maar geeft ook een prachtige glans die uw interieur naar een hoger niveau tilt. In dit artikel leggen we uit wat een lakafwerking voor een houten vloer inhoudt, zodat u goed geïnformeerd bent bij het maken van uw vloerkeuze.

Wat is een lak afwerking voor houten vloer?

Een lak afwerking is een beschermende laag die op het oppervlak van uw houten vloer wordt aangebracht. Deze laag bestaat uit een transparante lak die het hout beschermt tegen dagelijkse slijtage, vocht, vlekken en krassen. Een lak afwerking is verkrijgbaar in verschillende glansgraden, variërend van mat tot hoogglans, zodat u de gewenste uitstraling kunt creëren die past bij uw interieur.

Voordelen van een lak afwerking

1. Bescherming: Een lakafwerking vormt een sterke beschermende laag over het hout, waardoor uw vloer bestand is tegen krassen, slijtage en vlekken. Dit is vooral belangrijk voor gezinnen met kinderen en huisdieren, die intensief gebruikmaken van de vloer.

2. Gemakkelijk onderhoud: Een gelakte houten vloer is relatief eenvoudig te onderhouden. Het oppervlak kan regelmatig worden schoongemaakt met een zachte bezem, stofzuiger of vochtige doek. Dankzij de beschermende laklaag dringt vocht niet gemakkelijk door in het hout, waardoor vlekken minder snel ontstaan.

3. Duurzaamheid: Een lak afwerking zorgt voor duurzaamheid van uw houten vloer. De lak beschermt het hout tegen invloeden van buitenaf en vermindert het risico op beschadigingen. Hierdoor gaat uw vloer langer mee en behoudt deze zijn prachtige uitstraling.

4. Esthetiek: Een lakafwerking geeft uw vloer een stijlvolle glans, waardoor uw interieur direct opvalt. U kunt kiezen uit verschillende glansgraden, afhankelijk van uw persoonlijke smaak en de gewenste uitstraling van uw vloer. Een hoogglansafwerking geeft een moderne en luxe uitstraling, terwijl een matte afwerking juist een warme en natuurlijke uitstraling kan creëren.

Eiken houten vloer zonder noesten
Verouderde gelakte houten vloer Fairwood

Waarop letten bij een gelakte houten vloer?

Hoewel een gelakte houten vloer vele voordelen biedt, zijn er enkele aandachtspunten waar u rekening mee moet houden:

1. Mogelijke krassen: Hoewel een lak afwerking de vloer beschermt tegen krassen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met zware meubels of scherpe voorwerpen die over de vloer worden geschoven. Gebruik viltjes onder meubelpoten en til objecten op in plaats van ze over de vloer te slepen om krassen te voorkomen. Maar dit geldt eigenlijk wel voor alle vloeren.

2. Aanschafkosten: Een gelakte houten vloer kan iets duurder zijn in vergelijking met andere afwerkingen, vanwege de extra arbeid en materialen die nodig zijn voor het aanbrengen van de laklaag. Echter, het biedt een uitstekende duurzaamheid en esthetische waarde, wat de investering op de lange termijn rechtvaardigt. Voor de lange termijn is lak even duur als een olie afwerking, omdat bij een olie afwerking, u elke 2 jaar de vloer opnieuw moet behandelen met olie. De extra kosten voor de olie in deze tijd, maakt dat het net zo duur is als een gelakte houten vloer, bekeken voor een langere periode van 10-15 jaar.

In onze showroom bieden wij een breed scala aan gelakte houten vloeren, inclusief parketvloeren en visgraatvloeren, die zijn afgewerkt met hoogwaardige lakproducten. Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren over de verschillende mogelijkheden en u te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer voor uw gezin en levensstijl.

Kom vandaag nog langs in onze showroom en ervaar de schoonheid en duurzaamheid van een gelakte houten vloer. Al onze houten vloeren kunnen wij afwerken met lak afwerking.

Wij verwelkomen u graag en helpen u bij het realiseren van uw droominterieur met onze hoogwaardige vloeroplossingen.