0344640035 info@fairwood.nl

In de wereld zijn er meer boomsoorten dan plantensoorten, en elk type hout heeft verschillende eigenschappen die het geschikt maken voor diverse toepassingen. Zo is eiken stevig en hard, waardoor het bijvoorbeeld ideaal is voor draagbalken, terwijl wilg juist een buigzame houtsoort is. Naast de functionele verschillen, onderscheiden de boomsoorten zich ook in kleur. Zo is notenhout bijvoorbeeld donker, terwijl vuren en grenen juist blond en licht van kleur zijn. Voor houten vloeren is het belangrijk om de juiste eigenschappen te vinden. In dit blog ben ik specifiek op zoek naar lichtgekleurde houtsoorten die geschikt zijn voor vloeren.

Inhoudsopgave:

  1. Geschikte houtsoorten voor vloeren
  2. Top 3 licht kleur houtsoorten
  3. Waarom kiezen voor een lichte houtsoort?

Geschikte houtsoorten voor vloeren:

Voor houten vloeren die intensief worden belopen, is het wenselijk om een harde houtsoort te kiezen, bij voorkeur afkomstig uit een land waar het hout goed beheerd wordt met verantwoord bosbeheer. Net zoals bij koffie en wijn is het belangrijk om te weten uit welk land het hout afkomstig is en onder welke omstandigheden en grondsoort het gegroeid is. Zo kunnen we de beste houtsoorten uitkiezen voor ons assortiment.

Top 3 lichte kleur houtsoorten

Op de eerste plaats: Canadees Hard Maple

De Esdoorn of Hard Maple boom groeit onder uitstekende omstandigheden in Canada. Het esdoornhout uit Canada heeft een mooiere en hardere kleur dan dat uit Europa, dus daarom kopen we ons hout in Canada. Als je een doorsnede van de stam bekijkt, zie je een donkere verkleuring in het midden. Bij het zagen van planken hebben de randen blanke planken zonder bruinkern, maar naarmate je verder naar het midden zaagt, neemt de bruinkern toe. Bij Fairwood maken we daarom onderscheid tussen blank en bruin maple. Lamelplanken zijn momenteel 18 cm breed, maar dit kan variƫren afhankelijk van het ruwe hout dat we kunnen inkopen.

Op de tweede plaats: Essen

Essen is een lichte houtsoort die hard en veerkrachtig is. Je kunt het vinden in de steel van bezems en harken. Het Essen dat wij gebruiken heeft geen bruinkern en heeft een prachtige nerftekening.

Deze lichtgekleurde houtsoorten bieden uitstekende mogelijkheden voor kwalitatieve en esthetisch aantrekkelijke vloeren en tafels. Wilt u meer lezen over Essen hout? Essen houten vloer.

Natuurlijk! Naast Canadees Hard Maple en Essen, is ook eikenhout een uitstekende optie als het gaat om lichtgekleurde houtsoorten voor vloeren en tafels.

Op de derde plaats: Eiken hout

Eiken hout staat bekend om zijn duurzaamheid, stevigheid en aantrekkelijke lichte kleur. Het is een veelgebruikte houtsoort voor diverse toepassingen, waaronder vloeren en meubels. Eiken is van nature bestand tegen slijtage en kan goed tegen een stootje, waardoor het uitermate geschikt is voor vloeren die intensief gebruikt worden. Daarnaast heeft eikenhout een mooie nerftekening, wat zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling.

Bij Fairwood hebben we speciale selecties van eikenhout waarbij we rekening houden met de kleur en de tekening van het hout. Hierdoor kunnen we zorgen voor een consistent en harmonieus uiterlijk van de vloer of het meubelstuk.

Hard Maple houten vloer
Maple houten vloer
Essen houten vloer Fairwood
Essen houten vloer
Eiken vloer AB Rustiek
Eiken houten vloer

Waarom kiezen voor lichte kleur houten vloer?

De keuze voor een lichte houtsoort brengt nog een extra voordeel met zich mee. Lichte houtsoorten hebben namelijk de eigenschap om ruimtes optisch groter en lichter te maken. Dit is vooral gunstig bij kleinere kamers of ruimtes met beperkt daglicht. Een lichte houten vloer kan de hele ruimte een frisse en ruime uitstraling geven.

Fairwood hecht veel waarde aan duurzaamheid en verantwoord bosbeheer. Daarom komen onze houtsoorten en producten voornamelijk uit gebieden waar het hout op een verantwoorde manier wordt gekapt en aangeplant. Zo dragen we ons steentje bij aan het behoud van de natuurlijke hulpbronnen en het behoud van het bos voor toekomstige generaties.

Als klant van Fairwood kun je erop vertrouwen dat we alleen kwalitatief hoogwaardige houtsoorten gebruiken voor onze vloeren. Of je nu kiest voor Canadees Hard Maple, Essen of eikenhout, je kunt ervan uitgaan dat je een prachtige lichtgekleurde vloer krijgt die lang meegaat en een tijdloze schoonheid uitstraalt.

Kortom, met onze selectie van lichte houtsoorten zorgen we ervoor dat je een weloverwogen keuze kunt maken voor een houten vloer die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook past bij jouw wensen en levensstijl. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat en ontdek de mogelijkheden van lichte houtsoorten voor jouw interieur.