0344640035 info@fairwood.nl

Wanneer ik mijn nieuwe houten vloer zwevend wil leggen, zoek ik naar een ondervloer met uitstekende eigenschappen. Het is namelijk geen eenvoudige klus om de folie later te vervangen. Maar waar moet ik op letten en wat is een geschikte ondervloer voor een houten vloer?

Inhoudsopgave:

  1. Ondergrond
  2. Ondervloer houten vloer
  3. Thermo silence ondervloer

Ondergrond

Een vlakke en droge ondergrond is van groot belang, en er wordt tevens een meting gedaan om het restvochtpercentage in de vloer te controleren. Het is belangrijk om te zorgen dat de basis al goed is en om hier later een vloer op te leggen. Is de basis niet goed, dan is er later kans op problemen, zoals vochtproblemen, kraken of vloeren die omhoog komen.

Ondervloer houten vloer

Wij verkopen veel houten vloeren die zwevend worden gelegd. Bij zwevend is het nodig om een ondervloer te leggen. Deze zorgt voor demping en egaliseert de vloer. Hierdoor heeft u een goede strakke onderlaag die het geluid dempt. Zwevend is immers een legmethode waarbij het hout er los op ligt en het altijd dus wat meer geluid maakt dan een verlijmde houten vloer.

Wij werken heel graag met de Thermo Silence ondervloer. Deze Thermo Silence folie heeft vele uitstekende eigenschappen waar wij lang naar gezocht hebben. De meest opvallende eigenschap is dat deze folie is gemaakt van natuurlijke mineralen en een PU bindmiddel, waardoor hij herbruikbaar is. Na 20 jaar kan ik de vloer eruit halen en de folie oprollen om elders te hergebruiken. Bovendien biedt deze samenstelling een uitzonderlijke demping van loopgeluid.

Met een dikte van 2,8 mm is de folie sterk egaliserend en de rollen zijn gemakkelijk af te snijden of te knippen. De Thermo Silence folie voldoet aan de EPLF-norm en de zilverkleurige PET folie is vochtwerend. Ik kan de naden eenvoudig dichtplakken met de meegeleverde alu tape. Deze folie is ook geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Technische specificaties:

  • Densiteit: 900 kg/m3
  • Milieuvriendelijk: loopgeluidreductie volgens ELPF-norm tot 25 sone
  • Warmtegeleidingscoëfficiënt: 0,03 m2/K/W
  • Contactgeluidsreductie: 19 dB

Kortom, de Thermo Silence folie is geschikt voor gebruik onder laminaat, lamelplanken van diverse houtsoorten en bij het leggen van massieve planken eiken. Het feit dat deze ondervloer herbruikbaar is en dat echte houten vloeren altijd opnieuw geschuurd kunnen worden, maakt het een duurzame keuze.

We hebben de Thermo Silence ondervloer al ongeveer 20 jaar in ons assortiment en kopen deze rechtstreeks in bij een gerenommeerde Europese fabriek. Bij iedere stap die ik op de vloer zet, kan ik vertrouwen op het feit dat dit de meest geluiddempende ondervloer is die er bestaat. De rollen zijn zwaar en wegen ongeveer 20 kg per stuk. Ze zijn uit voorraad leverbaar, dus u kunt altijd de rollen zo bij ons komen halen in onze showroom in Tiel of Rijnsburg, gemeente Katwijk (Zuid-Holland). Of koop ze direct in onze webshop: Thermo Silence ondervloer kopen.

Zwevend leggen vloer
Thermo Silence ondervloer houten vloer

Thermo Silence ondervloer

In conclusie, wanneer je op zoek bent naar de ideale ondervloer voor een zwevend gelegde vloer, biedt de Thermo Silence folie van Fairwood uitstekende eigenschappen en voordelen. Deze hoogwaardige ondervloer, gemaakt van natuurlijke mineralen en een herbruikbaar PU bindmiddel, zorgt voor een extreme demping van loopgeluid en een sterk egaliserende werking. Bovendien voldoet de folie aan strenge normen en is hij geschikt voor diverse vloersoorten, zoals laminaat, lamelplanken en massieve planken eiken. Het feit dat deze ondervloer herbruikbaar is, in combinatie met het duurzame aspect van echte houten vloeren die opnieuw geschuurd kunnen worden, maakt het tot een milieuvriendelijke en verstandige keuze. Met de Thermo Silence folie ben ik verzekerd van een geluiddempende en hoogwaardige ondervloer die perfect aansluit bij mijn wensen en bijdraagt aan een geslaagd vloerproject.

Als u op zoek bent naar een nieuwe houten vloer, dan gebruiken wij standaard deze fijne ondervloer. Wij kunnen deze dan meeleveren met de vloer en de rest van de materialen. Benieuwd naar onze houten vloeren? Bekijk ze dan via onderstaande knop of breng een bezoek aan onze showroom.