0344640035 info@fairwood.nl

Visgraat parket vloeren zijn er in vele maten en soorten. Er is tegenwoordig ontzettend veel keuze, maar wat moet u nu kiezen? Wat is een goede keuze voor een visgraat vloer en wat is een duurzame en goed optie voor de toekomst. Een houten vloer is een grote dure uitgave en dan is het belangrijk dat u er jarenlang veel plezier van heeft. Ook is er heel veel keuzes te maken in manier van leggen, afwerking etc. En daar helpen wij graag mee om een goede keuze te maken. Dus hoe kies je een visgraat parket vloer?

Wat is een visgraat Parket Vloer?

Visgraat is een patroon dat vaak gekozen wordt tegenwoordig en dat is natuurlijk niet voor niets. Naast de rechte planken is visgraat veel gekozen. Dit komt doordat het een speels patroon is, maar daarnaast ook een chique patroon. Het straalt echt iets uit en geeft een bepaalde sfeer aan uw huis van luxe. Bij een visgraat patroon worden de planken in 90 graden gelegd, hierdoor krijgt u een trapsgewijs patroon. De visgraat planken die wij leveren zijn gemaakt van massief eiken hout. Daarbij heeft u de keuze om het te kopen en leggen als duoplank / lamelparket of als tapis vloer. Verderop vertellen wij wat meer over de verschillen hiertussen.

Wij verkopen zowel visgraat in hout als in PVC. En hiertussen zit een groot verschil. Bij een houten visgraat vloer zijn de planken allemaal uniek. Geen één plank is hetzelfde van kleur. U ziet de mooie tekening van het hout terug in de planken en allemaal zijn ze net iets anders van kleur. Dit komt omdat bomen die aan de rand van het bos hebben gestaan, anders opkleuren dan bomen die in het midden van het bos hebben gestaan. Zo ontstaat er een mooie natuurlijk pallet van kleuren in de vloer en is elke plank uniek. Als u kiest voor een PVC visgraat vloer dan krijgt u natuurlijk wat anders. Ze kiezen dan vaak uit 4 of 6 prints van eiken planken. Deze worden dan op een plank gedrukt en er wordt een coating overheen aangebracht. Hierdoor zult u de print meerdere keren terug zien in de vloer. Dit maakt dat de vloer egaler is en meer qua kleur bij elkaar ligt.

Schuren parket vloer
Visgraat houten parket vloer
PVC vloer Fairwood
PVC visgraat vloer

Waarom zou je kiezen voor Visgraat Parket Vloer in jouw huis?

Maar waarom zou je nu dus kiezen voor een visgraat vloer. Visgraat is een patroon dat uw interieur een chique uitstraling geeft. De planken zijn vaak rustig en heel strak. U krijgt dan een mooie rustige basis voor de rest van de interieur. Dit maakt het makkelijker om te combineren met meubelen en accessoires.

Houten vloer en PVC vloer op vloerverwarming leggen

Daarnaast kunnen zowel visgraat parket vloeren van hout als PVC vloeren, goed op vloerverwarming gelegd worden. Tegenwoordig worden in vrijwel alle nieuwbouwhuizen vloerverwarming geplaatst. Dit is een fijne manier van verwarmen. Nu hebben ze een aantal jaren geleden speciale houten planken ontwikkelt die speciaal op vloerverwarming gelegd kunnen worden. Dit is een lamelparket/duoplank en bestaat uit een toplaag van hout met daaronder een onderlaag. Hierdoor kan de plank rechtstreeks gelegd worden op vloerverwarming en werkt deze veel minder dan een echte massieve houten vloer van 2 cm dik. Deze dunne plank van vaak 14/15 mm dik werkt dus veel minder en is daarom perfect om te leggen op vloerverwarming. Dus het is een groot misverstand dat mensen denken dat hout niet op vloerverwarming gelegd kan worden. Omdat de voordelen net zo goed zijn van hout als PVC op vloerverwarming, leggen wij tegenwoordig meer dan 80% van alle houten vloeren die wij verkopen, op vloerverwarming.

Meer informatie over een houten vloer op vloerverwarming: Houten vloer vloerverwarming

Onderhoud van Houten visgraat vloer en PVC visgraat vloer

Het onderhoud is vaak een veel gestelde vraag. Veel mensen denken dat een houten vloer veel meer onderhoud nodig heeft dan een PVC vloer. Dit is deels waar. Bij een houten vloer kunt u namelijk zelf de afwerking kiezen. Kiest u voor olie afwerking, dan moet u inderdaad na 2 á 3 jaar de vloer opnieuw behandelen met onderhoudsolie. De olie laag slijt eraf door op de vloer te leven en deze moet u weer herstellen tot 100% waardoor vlekken geen kans krijgen.

Maar er is hierbij een grote maar, kiest u voor een lak afwerking op de planken, dan heeft u circa 10-15 jaar (afhankelijk van hoe u op de vloer leeft) geen onderhoud aan de visgraat parket vloer. De lak wordt in 3 lagen op het hout aangebracht en zorgt voor een harde slijtvast coating dat het hout heel goed beschermt. Het is dan niet nodig om de vloer elk jaar opnieuw te behandelen. Hierdoor heeft u jarenlang geen onderhoud aan de vloer. Een ander misverstand hierbij is dat lak glimmend is, maar dat is tegenwoordig echt niet meer zo. De meeste lakken die wij verkopen zijn mat en deze ziet u vrijwel niet zitten. Zelfs wij moeten soms goed kijken of er nu olie of lak op de vloer zit, omdat het soms moeilijk te zien is op een klein stukje. Een houten visgraat parket vloer heeft dan dus dezelfde onderhoudsvoordelen als een PVC vloer. Meer informatie hierover leest u hier: Weinig onderhoud houten vloer

Bij een PVC vloer is de levensduur vaak 8 á 10 jaar. Er wordt bij PVC ook een hele harde coating op de plank aangebracht, maar ook deze zal slijten door het gebruik. Deze coating zorgt er wel voor dat net zoals bij lak, de plank is afgesloten en dat deze gemakkelijk schoon te maken is. Maar ook deze coating zal op ten duur dus slijten. Helaas is er dan bij PVC niets meer aan te herstellen (wat wel kan bij hout), waardoor u de vloer dan zult moeten vervangen op ten duur.

Olie afwerking houten vloer houten tafel
Visgraat parket vloer verouderd

Verschillende soorten Visgraat Parket Vloer

Bij een visgraat parket vloer kunt u kiezen uit verschillende varianten. Deze varianten hebben een iets andere uitstraling en een andere manier van leggen. Wij gaan hier graag wat dieper op in.

De traditionele manier van visgraat leggen is Tapis. Tapis zijn massieve planken van veelal 6 of 8 mm dik. Deze worden dan gelegd in een visgraat patroon. Bij deze manier van leggen wordt er eerst een ondervloer gelegd, zoals van spaanplaat of eiken mozaïek. Daarop worden dan de dunne tapis planken verlijmd en genageld. Op deze manier krijgt u een hele strakke visgraat vloer. Deze optie wordt vrijwel altijd voorgesteld als u graag een visgraat vloer wilt zonder velling.

De meeste gekozen optie nu is lamelparket visgraat vloer. Deze planken zijn een toplaag van hout met daaronder een meerlaags berken multiplex onderlaag. Dit is dus eigenlijk al de tapis en ondervloer in 1. Deze planken kunnen daarom rechtstreeks verlijmd worden en is er vaak geen extra ondervloer meer nodig. Deze manier is dus veel goedkoper om te leggen en minder arbeidsintensief. Deze manier wordt ook vaak gekozen bij vloerverwarming.

Een extra optie bij lamelparket is om te kiezen voor een verouderde visgraat vloer. Deze visgraat vloeren zijn extra verouderd en bewerkt om een authentieke en oude uitstraling te geven aan de plank. Vaak worden deze planken dan ook gerookt. De basis kleur van het hout wordt dan wat bruin/grijzer, waardoor er nog meer kleuren mogelijk zijn. Ook komen de kleurverschillen dan meer naar voren.

Waarom kiezen voor Visgraat Vloer van Fairwood?

Laten we eerlijk zijn, er zijn veel opties bij het kiezen van een visgraat vloer. Maar waarom zou u ons kiezen ten op zichte van andere bedrijven? Daarvoor zijn enkele redenen. Wij kopen onze planken in grote hoeveelheden zijn, hierdoor kunnen wij de prijs heel scherp aanbieden en zijn wij vaak goedkoper dan andere aanbieders van hetzelfde vloer. Ook vinden wij kwaliteit heel belangrijk, dus kiezen ook voor de beste onderlaag, berken muliplex, bij lamelplanken, zodat u jarenlang plezier heeft van uw vloer. Dit is wel iets duurder, maar wel heel belangrijk om te kiezen. Een andere reden is wat wij heel veel keuze hebben in kleuren. Als enige in Nederland hebben wij een speciale kleuren menghoek. Hier mengen wij samen met u de kleur voor uw houten vloer. Kies uit één van onze 30 standaard kleuren of wij mengen samen met u de kleur op maat. Zo krijgt u uw eigen unieke kleur. De planken kunnen wij dan in onze eigen werkplaats kant en klaar al afwerken in deze kleur, zodat de planken alleen nog maar gelegd hoeven te worden.

Maar één van de belangrijkste dingen is dat wij eerlijk advies geven. Zo zullen wij ook zeggen als u iets niet moet kiezen en willen wij graag in alle openheid en eerlijkheid alle informatie aan u geven. Een visgraat vloer is een grote uitgave waar u jarenlang plezier van moet hebben. Dus is het belangrijk om een goede keuze te maken en alle verschillende opties goed te overwegen. Wij helpen u daar graag bij! Met onze kennis van 27 jaar van het verkopen van houten vloeren, kunnen wij nu wel zeggen dat wij er verstand van hebben.

U bent van harte welkom in onze showroom in Tiel of Rijnsburg (Noordwijk). Hier hebben wij grote showrooms met veel vloeren op de grond liggen, zo kunt u in een groot oppervlak alle mogelijkheden bekijken.

Meer informatie over onze visgraat vloeren:

Uitzoeken houten vloer showroom
Visgraat Band en Bies