0344640035 info@fairwood.nl

De vraag die wij vaak van klanten krijgen is of je een houten vloer kunt dweilen? Ja een houten vloer moet je zelfs dweilen. Door het lopen en gebruik van een vloer, wordt deze vies. Vieze schoenen van buiten, vuil van eten etc. Het is dan heel fijn om deze schoon te maken. Maar hoe vaak mag je een eiken vloer dweilen?

Inhoudsopgave:

Dweilen van een houten vloer

Het dweilen van een houten vloer is belangrijk. Ten eerste om deze goed schoon te maken en vrij te maken van viezigheid en vuil. Maar ook om deze weer te beschermen. Door te dweilen met speciale onderhoudszeep bij een geoliede houten vloer, maak je de vloer schoon en bescherm je deze gelijk weer. De zeep laat een extra bescherming laag achter, waardoor vlekken ook minder kans krijgen en minder makkelijk in de vloer trekken.

En bij een gelakte vloer? Een gelakte vloer moet je ook dweilen, om deze weer schoon te maken van viezigheid. Bij een gelakte vloer is het minder van belang om weer een bescherming laag aan te brengen omdat deze al op de vloer zit. Bij lak heb je zo’n sterke laag dat deze minder slijt dan bij een geoliede houten vloer. Maar in veel onderhoudsmiddelen zoals onze concentraat zit een middel dat de vloer mooi mat houdt. Door het gebruik en lichaamsvetten en schuiven van stoelen wordt de vloer glanzender. Door te dweilen met de onderhoudszeep of het concentraat wordt de vloer weer mooi mat.

Houten vloer Eiken bij klant

Hoe vaak dweil je een eiken vloer?

Een eiken vloer mag wekelijks gedweild worden, of zelfs vaker als deze heel vies is geworden tijdens een feestje. Dus het mag vaak en regelmatig. Door dat te doen, blijft uw vloer mooi en hebben vlekken minder kans. Hoe vaker u dweilt, hoe minder snel u de vloer weer hoeft te behandelen met bijvoorbeeld onderhoudsolie.

Maar wilt u pas dweilen als u de vloer vies vindt, ook prima. Het is ook afhankelijk van hoe u op de vloer leeft, hoe vaak u de vloer moet dweilen. Bij een ouder echtpaar wordt de vloer ook minder vies, dan bij een gezin met 3 honden en 4 kinderen.

Hoe dweil je een eiken vloer?

Het dweilen van een eiken vloer is het fijnste met een draadjes mop. Met deze mop kunt u wat kracht zetten als u wat vieze vlekken heeft. Daarnaast maakt u een sopje met de hoeveelheid onderhoudsmiddel dat op de verpakking staat. De juiste verhouding vindt u daar. Daarna licht vochtig de vloer dweilen.

Mocht het water vies worden dan is het verstandig om op tijd het water te vervangen en een nieuw sopje te pakken. Anders dweilt u met het vieze water over de vloer, wat juist de vloer weer vies maakt. Dus verver regelmatig het water. Ook dit is afhankelijk van hoe vaak u de vloer dweilt en hoe vies deze is, hoe vaak u de vloer moet dweilen. Als u het 1x per maand dweilt dan zal het water veel sneller vies zijn, dan als u het elke week doet.

Onderhoudsproducten voor dweilen houten vloer

Naast de verkoop van nieuwe houten vloeren, verkopen wij ook onderhoudsmiddelen om de vloer goed schoon te maken. Deze middelen kunt u direct in onze webshop bestellen: