0344640035 info@fairwood.nl

Bij intensief gebruik met een gezin en kinderen is het begrijpelijk dat u een vloer wilt die weinig onderhoud vereist en bestand is tegen intensief gebruik. Beide vloeropties, PVC en hout, hebben hun eigen voordelen en overwegingen.

PVC-vloeren zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en compatibel met vloerverwarming. Houten vloeren daarentegen bieden natuurlijke schoonheid, kunnen worden opgeknapt en hebben een lange levensduur.

Levensstijl & Budget

Overweeg uw levensstijl, voorkeuren en budget bij het nemen van uw beslissing. Als u op zoek bent naar een vloer met een tijdloze uitstraling is een traditionele houten vloer misschien de beste keuze voor uw gezin. Neem de tijd om verschillende vloeropties te vergelijken, vraag advies aan experts en kies uiteindelijk de vloer die het beste past bij uw behoeften en de uitstraling die u wilt creƫren in uw huis. ze een langdurige investering zijn. Met het juiste onderhoud en keuze voor lak afwerking kunnen houten vloeren tientallen jaren meegaan, zonder dat u er veel onderhoud aan heeft. Waardoor ze een duurzame en waardevolle keuze zijn voor gezinnen.

Ook kunnen Houten vloeren tegenwoordig goed op vloerverwarming worden gelegd. Speciaal ontwikkelede lamelplanken laten de warmte goed door en zorgen voor minder stookkosten dan PVC. Zo heeft u een dezelfde voordelen als een PVC vloer, gemakkelijk te onderhouden en geschikt voor op vloerverwarming.

Wat betreft het onderhoud van houten vloeren, is het belangrijk om regelmatig stofzuigen of vegen. Het wordt ook aanbevolen om matten bij de ingangen van uw huis te plaatsen om het inlopen van vuil en vocht te verminderen. Om de matheid en bescherming van uw houten vloer te behouden, kunt u periodiek een houten vloer reiniger gebruiken die speciaal is ontworpen voor dit type oppervlak.

Voor en nadelen PVC vloer en Houten vloer
Rustieke Houten visgraat vloer, zelfde voordelen als PVC: onderhoudsvrij en geschikt voor vloerverwarming

Conclusie: Voor- en Nadelen PVC vloer of Houten vloer

Nu u de voor- en nadelen PVC vloeren en van houten vloeren kent, kunt u een weloverwogen beslissing nemen die past bij uw gezinssituatie en levensstijl. Hoewel PVC-vloeren onderhoudsvriendelijker zijn en een breed scala aan stijl- en designopties bieden, hebben houten vloeren een unieke natuurlijke schoonheid en kunnen ze worden opgeknapt voor een langdurige levensduur.

Als uw doel is om de warmte en uitstraling van hout in uw huis te brengen, zonder in te leveren op onderhoudsgemak, overweeg dan om te investeren in een kwalitatieve houten vloer. Met de juiste zorg en onderhoud kunt u jarenlang genieten van de tijdloze schoonheid en duurzaamheid van hout in uw gezinswoning.

Raadpleeg ons en neem de tijd om verschillende opties te vergelijken voordat u een definitieve beslissing neemt. Of u nu kiest voor een PVC-vloer of een houten vloer, het belangrijkste is dat u een vloer kiest die past bij uw behoeften, stijl en levensstijl, zodat u en uw gezin er jarenlang van kunnen genieten.

Showroom bezoeken

Wilt u meer inspiratie opdoen over een houten vloer PVC vloer, kom dan naar onze showroom in Tiel of Rijnsburg (naast Leiden/Katwijk). Hier hebben wij veel vloeren op de vloer liggen en kunt u onze collectie bekijken. Wij kunnen u dan uitgebreid helpen met al het advies en direct vrijblijvende prijsopgaves maken. Zo weet u direct wat de beste keuze voor u is.

Wilt u meer informatie om uw keuze te maken, lees dan meer over voor en nadelen PVC of Houten vloer: