0344640035 info@fairwood.nl

Er is een spreekwoord dat luidt Abraham weet waar je de beste mosterd kunt halen. Dit houdt natuurlijk in als kenner weet je in welk gebied je de lekkerste wijn, koffiebonen, of eten haalt. Dit heeft te maken met de omstandigheden waaronder dit product groeit. Omstandigheden zoals: bodemsoort, klimaat, en weersomstandigheden hebben hier invloed op. Dit heeft altijd invloed op producten die van natuurlijke oorsprong zijn. Zo is dit ook het geval met Notenhout.

Noten houten vloer
Noten Houten vloer

Amerikaans Noten hout

De bomen die in Noord- Oost Amerika rond groeien staan daar onder de beste omstandigheden die deze bomen nodig hebben. De grond is vochthoudend, vruchtbaar en kalkrijk. Dit is een andere noten soort dan de veel in Nederland voorkomende zwarte walnoot.

Die je ziet in parken en in lanen. De bomen worden ongeveer 20 tot 30 meter hoog voor ze gekapt worden. Heel dik zijn de stammen niet, dus vloeren van maximaal rond de 18 cm breed zijn vaak wel het breedst wat mogelijk is. De zwarte bast van deze bomen is een kenmerk ten opzichte van de zilverkleurige Europese variant. In noord Amerika is een streng beleid ten aanzien van nieuwe aanplant en bosbeheer en willen ze ook dat komende generaties nog kunnen genieten van deze houtsoort.

Noten Houten vloer of Noten Houten Tafel.

Wij maken van de Rolls Royce onder de houtsoorten lamel planken en tafelbladen. Noten hout staat bekend om de diep warm zwart/bruine tint, die komt er op als je blanke olie aanbrengt. Zo zijn er verschillende afwerkingen voor Noten hout: Olie is mat en hierdoor vinden wij dat het hout er wat vlak uit komt te zien. Met 2 lagen hardwaxolie krijg je dezelfde diep kleur maar door de satijn glans die dit product heeft behoudt je de prachtige nerftekening. Ook 3 lagen satijn lak is een goed idee om dit hout mee af te werken. Dit wordt wel iets lichter na verloop van tijd.

Essen houten vloer
Warme kleur Noten houten tafelblad

Een hele andere uitstraling is 3 lagen matte lak, Het Noten hout blijft dan heel licht zoals de onbewerkte plank. Het veranderd niet in kleur. Veel mensen herkennen het niet als Noten. De uitstraling is modern en midden bruin.

Noten hout lak
Noten hout afgewerkt in matte lak

Een goede combinatie tussen bovenstaande afwerkingen is eerst een olie aanbrengen om de diepte en warme bruine/zwarte kleur te krijgen en dan als bescherming twee lagen matte lak erover. Vooral door de speciale matte lak te gebruiken die geschikt is voor donkere houtsoorten. De laatste afwerklaag ziet er zijdezacht uit. Makkelijk onderhoud op een van de mooiste houtsoorten die voorkomt op deze aardbol.

De houtspecialisten van Fairwood zijn altijd aan het testen en uitproberen welke afwerking het beste past bij jouw situatie en gewenste uitstraling.

Ook benieuwd naar een noten houten vloer, of noten houten tafel.

Bekijk dan hier onze producten: Noten parket vloer.

Of kom naar onze showroom in Tiel of Rijnsburg. U kunt onze showroom bezoeken zonder afspraak. Wij zijn altijd met voldoende collega’s aanwezig om u te helpen.

Wij zijn van dinsdag t/m zaterdag geopend.

Bezoek één van onze showrooms.