0344640035 info@fairwood.nl

Een geoliede houten vloer is een houten vloer die behandeld is met een speciale vloerolie. Olie is een product dat het hout verzadigd en het afsluit voor vuil en vlekken. Bij een olie afwerking is het belangrijk om deze goed te onderhouden en reinigen. Maar wat heeft u hiervoor nodig?

Onderhoud van een geoliede houten vloer

Voor het normale onderhoud moet een parket vloer die behandeld is met olie, stofzuigen en dweilen. Ja, u mag en moet dus de houten vloer gewoon dweilen. Door het gebruik en lopen op de vloer wordt de vloer vies. Het is dan goed en belangrijk om de vloer te dweilen. Hierdoor haalt u het vuil eraf en blijft de vloer mooi schoon.

In het dweil water doet u een middel dat speciaal geschikt is voor een geoliede houten vloer. Bij het olie merk dat op uw vloer zit, hoort een bijbehorend onderhoudsmiddel. Dit kunt u het beste hiervoor gebruiken. Heeft u dus Royl olie van RIGO op de vloer gebruik dan de onderhoudszeep van Rigo en heeft u Woca op uw vloer, gebruik dan de Woca onderhoudszeep. Zo heeft u altijd het juiste onderhoudsmiddel voor uw vloer.

Het is belangrijk om op een houten vloer niet teveel water gebruiken, dus dweil de vloer licht vochtig. Zet dus niet helemaal de vloer onder water, dat kan in het hout trekken. Maar zorg wel dat u wat water gebruikt om de vloer goed te reinigen.

Op deze manier houdt u de olie vloer mooi schoon en mat. Als u dit bijhoudt en minimaal 1 keer per week á per 2 weken doet, dan hoeft u later ook minder snel de vloer groot onderhoud te geven.

Onderhouden van geoliede houten vloer

Groot onderhoud olie vloer

Na 1 á 2 jaar is het belangrijk om een geoliede houten vloer een grote onderhoudsbeurt te geven. De olie is dan niet meer 100%, maar door slijtage is er bijvoorbeeld nog maar 70% over. Dit moet u weer herstellen tot 100%. Anders kunnen vuil en vlekken makkelijk in de vloer trekken.

Het groot onderhoud kunt u gemakkelijk zelf doen. De houten parket vloer kunt u reinigen met de intensief reiniger. Daarna brengt u onderhoudsolie op de vloer aan. Deze olie moet 8 uur drogen, voordat u er weer op kunt lopen.

De vloer is daarna weer helemaal klaar om erop te leven en weer goed beschermt tegen vuil en vlekken. U zult dan zien dat de vloer weer makkelijk schoon te maken.

Op zoek naar olie voor uw houten vloer?

Kortom olie is een gemakkelijk afwerking die makkelijk te onderhouden is. Een groot voordeel van een geoliede houten vloer is om de vloer plaatselijk bij te werken. Mocht u een kras, beschadiging of een vlek in een plank hebben. Dan kan deze plank alleen worden bijgewerkt. Het is dan niet nodig om de hele vloer opnieuw te behandelen.

Producten voor het onderhouden en reinigen van een geoliede houten vloer, kunt u via onderstaande link vinden. In onze online shop kunt u de producten kopen en wij sturen deze direct naar u toe per post, zo hoeft u niet lang te wachten. De producten zijn ook te koop in onze showroom in Tiel en Rijnsburg (naast Leiden). Dan kunt u deze direct bij ons ophalen.