0344640035 info@fairwood.nl

Inspiratie door de bewoners van een woonboot.

Enkele jaren geleden kwam een leuk stel bij ons voor een houten vloer voor hun woonboot. Ze hadden voor de badkamer een prachtige tegel met houtprint gekozen. Hout is zo mooi dat het door iedereen wordt nagemaakt grappen wij weleens. Maar in de woonkamer wilde ze graag een houten vloer.

De uitgekozen keramische tegel voor hun badkamer en toilet heeft een zandtint. Omdat de woonboot midden in een parkje lag en aan één van de vele Loosdrechtse plassen, moest het geheel een praktische uitstraling krijgen. Het stel nodigt altijd veel familie en vrienden uit om een dagje met de sloep te gaan varen in het prachtige natuurgebied waar de woonboot aan ligt.

vintage eiken houten vloer

Vintage houten vloer

Ze kozen uiteindelijk voor een vintage verouderde brede plank. De verouderde grove uitstraling van deze plank past bij de natuurlijk omgeving. Met alle aanloop die ze hebben hoeven ze ook niet op een deukje of krasjes extra te letten. Ze wilde daarnaast graag brede planken van 22 cm breed, omdat dit meer rustig geeft op hun woonboot.

Na het maken van heel wat proefplankjes kwamen we nagenoeg op dezelfde kleur uit als de tegel. Met dien verstande dat er in de licht gerookte vloer iets meer kleurverschillen zitten. De tegel heeft een terugkerende print en dat is in de vloer waar iedere plank anders is niet het geval.

Na het leggen kregen we een lief berichtje hoe blij ze met de vintage houten vloer waren. Hoe mooi de zwarte boekenkasten en de velours beige bank erop stond. En hoe prachtig de houten vloer overgaat naar de open badkamer die grenst aan hun slaapkamer.

Houten tafel van Fairwood

Na een jaar of twee wilden ze de eetkamertafel vervangen. Omdat er veel thuis gewerkt wordt en de ruimte op de ark toch wat beperkt is kozen ze voor de Grantham tafel. Na het werken kan de laptop in een van de vakken onder het blad worden opgeruimd en kan er gegeten worden. Grantham is een slimme tafel om thuis te werken of als er wat extra bergruimte gewenst is. Ook kan er met extra aanloop altijd een extra zitplek aan de kop van de tafel worden gemaakt.

Bij ons bezoek aan de ark kwam ook de wens naar voren voor een andere salontafel. Ze hadden de wens om bij iedere bank een tafeltje te hebben om iets te drinken neer te zetten. Immers als je een luie avond hebt hoef je niet op te staan. We kwamen uit bij drie Bjorli tafeltjes.

Ze zijn licht en makkelijk te verplaatsen. Je kunt meerdere kanten mee op. Ze kunnen alle drie onder elkaar gezet worden. Of juist los, de grote als salontafel en de kleinere bij of naast de bank. Omdat ze gemaakt zijn van onbewerkt eiken kunnen we bij Fairwood de afwerking aan passen aan de rest van de inrichting van de woonboot. Een tafeltje werd dekkend zwart zoals de boekenkast. Van de andere werden de pootjes dekkend zwart gemaakt en kreeg het blad een andere kleur.

Niet saai om naar te kijken en mochten ze dit zat zijn kan de schuurmachine erover. Ze kunnen ze dan voorzien van een andere kleur. Het was leuk om de vloer na enkele jaren terug te zien en een advies te kunnen geven over de eetkamertafel en salontafel.

Benieuwd naar onze producten: