0344640035 info@fairwood.nl

Houten vloer op vloerverwarming wordt steeds meer gekozen. Veel klanten denken nog steeds dat het niet mogelijk is om een houten vloer te leggen op vloerverwarming. Maar het is zeker mogelijk om houten vloer op vloerverwarming te leggen. Maar welke houten vloer moet u dan kiezen?

Welke houten vloer op vloerverwarming?

Bij vloerverwarming komt natuurlijk alle warmte vanuit de vloer. Er zijn dan geen andere verwarmingsbronnen meer aanwezig. De warmte moet natuurlijk door het hout gaan. Dit gaat heel goed. Maar bij de éne plank en houtsoort beter dan bij de andere.

Er zijn verschillende soorten houten vloeren die u kunt kiezen, zo zijn er massieve planken, lamelparket of tapis planken. Massieve planken bestaan uit helemaal hout. Het is 20 mm dik. Deze planken zijn 2 cm dik en zijn heel duurzaam. Massieve planken kunt u beter niet leggen op vloerverwarming. Deze planken werken meer en zijn dikker dan andere soorten planken. Hierdoor duurt het langer voordat de vloer warm wordt. Ook moet er vaak een ondervloer onder een massieve plank worden gelegd, waardoor het geheel nog dikker maakt. Hierdoor raden wij af om massieve planken te verlijmen op vloerverwarming.

Laten leggen houten vloer

Lamelparket op vloerverwarming

Lamelparket is de beste vloer om te kiezen op vloerverwarming. Lamelparket, multiplank of duoplank (namen worden door elkaar gebruikt) zijn een samengestelde plank. Ze bestaan uit een toplaag van hout met daaronder een onderlaag. Door deze opbouw werken lamelplanken minder dan massieve planken en kunnen ze gelegd worden op vloerverwarming.

Soort lamelparket op vloerverwarming

Het is belangrijk om een lamelparket te kiezen met een berken multiplex onderlaag en een houten toplaag van minimaal 3 mm. Bij de keuze voor lamelparket zijn er veel verschillende onderlagen. Hier zit kwaliteit en prijsverschil tussen. Zo is een plywood of grenen onderlaag goedkoper, maar minder stabiel en minder goed. Dus voor de levensduur zijn deze onderlagen slechter. Zeker op vloerverwarming blijven deze planken minder goed liggen.

De beste, maar ook een duurdere optie, is om te kiezen voor een berken multiplex onderlaag. Deze onderlaag bestaat uit meerdere lagen berken. Deze zijn kruislings op elkaar gelijmd waardoor deze onderlaag heel stabiel blijft en de warmte goed doorlaat. Hierdoor blijft deze plank veel vlakker en stabieler liggen. En gaat deze veel langer mee. Ook laat deze plank goed de warmte door en heeft u een minimale weerstandswaarde.

Dus ons advies is om altijd te kiezen voor een lamelparket met een meerlaags berken multiplex onderlaag. Dan kiest een hele goede plank met een lange levensduur. Die goed de warmte doorlaat.

Lees hier meer informatie over houten vloer op vloerverwarming:

Visgraat houten vloer keuken
Lamelparket visgraat houten vloer gelegd op vloerverwarming